Women In Tech – inspiration för teknikintresserade!

Jag heter Sofie Tapper Jansson och är dagens gästbloggare här på Karriärbloggen. Till vardags är jag konsult på EY i Stockholm, jag jobbar på avdelningen Insourcing Services inom FAAS (Financial Accounting & Advisory Services).

Den 8 mars var en annorlunda arbetsdag för mig, då fick jag nämligen vara en av dem som representerade EY på Women In Tech 2018! Jag har länge haft ett stort intresse för teknik, och som ekonom trivs jag bra i tekniska branscher, så när jag fick veta att EY sponsrar Women In Tech ville jag gärna vara med och visa att vi på EY gör många spännande saker inom tech!

Som ni ser hann jag ha roligt också, träffade min gamla kollega Helene och vi hann mellan föreläsningarna ta några bilder i det photo booth som fanns på mässan.

På Women In Tech samlas under en dag personer och företag med intresse och kunskaper inom teknik. För min avdelning Insourcing Services är det viktigt att synas under den typen av dagar för att både skapa nya kontakter och för att se vad vi som ekonomer behöver kunna inom teknik i framtiden. Tekniska kunskaper blir allt viktigare även för oss ekonomer, vi måste kunna IT-system och förstå den tekniska bakgrunden som projektledare, hantera system utifrån nya regelverk och förstå de tekniska utmaningarna. Ekonomer med tekniska kunskaper eller med intresse inom tekniska ämnen har alltså många roliga möjligheter i framtiden, och den möjligheten finns redan nu i många spännande uppdrag på EY!

Jag hann även lyssna på en paneldiskussion som EY höll i om hur ledarskap inom tech utvecklas, väldigt intressant!

Därför är events som Women In Tech viktiga för oss, så vi kan visa att vi på EY behöver personer med teknisk kunskap. På Women In Tech visade vi det genom att stå i vår monter och berätta om typen av uppdrag, branscher och utmaningar som kunder ser, men också genom att mingla med nya och gamla kontakter från olika branscher och företag. För mig blev det en dag där jag fick ny inspiration genom möten med andra teknikintresserade personer i vår monter och på mässan, jag fick gå på flera spännande föreläsningar och hann mingla med några gamla kontakter som också var där.

Som ni ser på bilderna hade vi en riktigt trevlig dag, och jag hoppas verkligen att vi ses på fler events någon gång i framtiden!

/Sofie

Genom dessa länkar kan du hitta fler bilder, inspelning samt Twitter-summering från dagen:

Bilder från stora scenen
Bilder från breakouts, utställning och mingel
Titta på inspelningen från stora scenen ( (fungerar bara i Chrome webbläsare)
EY:s summering av #WITsthlm2018 på Twitter


Kommentera