En helt vanlig tisdag på EY

(Fast ingen dag på TAS är den andra lik)

06:15
Kämpar mig upp ur sängen, drar på mig träningskläderna och äter en lätt frukost innan jag halvspringer mot bussen. Tur att det bara är morgonträning en gång i veckan.

07:05
EY:s morgonträning startar på ett gym nära kontoret. Mitt sömniga jag vaknar tvärt till liv då passet oftast är helt otroligt jobbigt. Ändå tar jag mig dit i stort sett varje vecka och älskar det. Vi är ett litet gäng som brukar återkomma, stämningen är kul och känslan efteråt är belöning nog!

08:45
Nyduschad och redo för dagen kommer jag till kontoret. Socialiserar lite med kollegorna under promenaden mot kaffemaskinen innan det är dags för dagens första möte.

09:00
Ringer in till mötet som sker via Skype, med en kund till oss och resten av EY-teamet som jobbar i mitt projekt. Då EY-kollegorna i just detta projekt sitter i Stockholm och Köpenhamn blir det en hel del Skype-möten, men det brukar fungera väldigt bra. Vi pratar om statusen i olika delar av projektet och kunden ber oss förbereda lite material inför en workshop senare i veckan. Min roll som junior i dessa möten är oftast att lyssna och skriva ner om vi får några actions, samt att ge kunden en uppdatering av de delar jag varit ansvarig för.

10:10
Hörs lite snabbt med min projektledare och pratar igenom vad som behöver göras under dagen.

10:15
Börjar jobba med leveransen till vår kund.

Favoritlunch med TAS-kollegan Camilla.

11:30
Dags för lunch! Jag går med mina TAS-kollegor till ett lunchställe i närheten. Ibland skippar jag att äta lunch ute och tar istället med mig matlåda som jag äter i köket tillsammans med mina kollegor på Tax. Men ibland är det väldigt skönt att komma ut från kontoret en stund!

12:30
Jag fortsätter jobba med den PowerPoint jag håller på att förbereda till vår kund inför veckans workshop. Jag ser även till att boka konferensrum och beställa lunch till alla deltagare, en uppgift som kan verka simpel men inte alltid är helt lätt att få ihop med olika ändringar fram och tillbaka.

15:30
Går igenom PowerPointen med min projektledare och får lite feedback på ett par små ändringar som ska göras.

15:50
Det börjar kännas i kroppen att jag tränade i morse. Går ner till köket och köper en keso för att stilla hungern och bli lite piggare igen. Hämtar en kaffe på vägen tillbaka.

16:00
Ringer in till ytterligare ett kundmöte där jag presenterar materialet jag tagit fram under dagen. Kunden verkar nöjd och ger sitt godkännande på att visa materialet på workshopen.

16:40
Svarar på ganska många mail som kommit in under eftermiddagen.

Snabb selfie med kontoret i bakgrunden när jag på väg hem insåg att jag glömt ta en bild till bloggen!

17:15
Min avdelning har fått in en del ansökningar till jobbstarten i augusti. Jag hjälper till att göra en tidig screening på några av de CV:n som kommit in till oss, för att se vilka vi eventuellt ska ta vidare i processen.

18:10
Beger mig hemåt – middagsdags!

20:00
Jag har fått ett par viktiga projektrelaterade mail som jag ser till att svara på direkt. Det är rätt skönt att kunna jobba lite från soffan. Rensar lite i mailkorgen, noterar vad jag behöver ta tag i imorgon och skriver ner några idéer jag fått till ett Karriärbloggsinlägg innan jag stänger ner datorn för kvällen.

22:30
Slocknar utmattad efter dagen – har ställt klockan på 07:30 vilket väl nästan kan räknas som sovmorgon?


Kommentera