Det är kul att ha roligt!

Tjenare tjenare bloggen!

Även ifall vädret inte direkt har samarbetat på sistone (läs evigheter) så börjar nu alltså mars lida mot sitt slut. Förutom att det borde betyda att våren förhoppningsvis är på ingång betyder det också att jag har varit konsult i sju månader nu.

Mina kollegor jobbar och jag knäpper Karriärbloggsselfies. Kul!

Sju månader är ingen evighet. Men sju månader är ändå så pass länge att jag nu känner mig bekväm och hemmastadd i arbetet som managementkonsult på ett sätt jag inte har gjort tidigare. Någon skämtade nyligen med mig och sa att ”efter ett halvår i den här branschen är man att betrakta som erfaren”, vilket jag ändå tycker understryker den utvecklingskurva som vi eftersträvar här på EY.

Mina bloggkollegor från Advisory Services har redan berättat om hur vi från dag ett får hjälp med att sätta våra konsultkarriärer i rullning genom stöttning från våra counselors, förtroende att direkt vara med på kunduppdrag, och en mängd interna uppdrag och kurser. Jag är dock övertygad om att den viktigaste och mest bidragande faktorn till en positiv utvecklingskurva är att man involverar sig i saker som man tycker är roliga. Ni kanske tycker att det låter självklart, men om sanningen ska fram hade jag ingen riktig koll på vad jag faktiskt tyckte var roligt när jag först började på EY. Och om jag ska vara ännu mer sanningsenlig håller jag fortfarande på att utforska det.

Det fina är dock att EY inte bara erbjuder möjligheterna att utforska ens intressen närmare – det uppmuntras även. Ifall du tycker att det vore roligt att titta närmare på hållbarhetsfrågor och ansvarsfullt företagande, häng på vårt CSR-team. Om du tycker att rekrytering och anordning av studentevent verkar kul, välj att jobba med vårt program för studentaktiviteter. Och om du känner att lite yoga i lunchrummet klockan sex på vardagsmorgnar hade suttit fint för att rensa skallen från alla världsliga problem, joina för guds skull vår yoga-klass illa kvickt.

Personligen gjorde min önskan om att lära mig mer om hur vi på EY arbetar med sälj, i kombination med ett relativt nyfunnet tech-intresse, att jag nyligen sökte mig till en intern roll som koordinator för vår TMT-sektor. TMT står för Telecom, Media och Technology, och som sektorkoordinator hjälper jag vår eminenta sektorledare och ansvariga partner med att anordna möten, hålla koll på omvärldstrender och hålla kontakten med potentiella och faktiska kunder inom TMT. Hittills har det varit plattan i mattan och hur roligt som helst, och jag hoppas och tror att det kommer fortsätta på samma sätt under våren!

Tack för mig för den här gången gänget, vi hörs igen om en dryg månad. Då kommer jag att ha jobbat i åtta månader. Fatta hur erfaren jag kommer vara då.

Ciao!


Kommentera