Talent Training Advisory – en lärorik och rolig väg till anställning på EY

Hej på er!

Anna Götsén

Jag heter Anna och är stolt gästskribent här på EY:s Karriärblogg. Jag började på EY, mer specifikt på affärsområdet Advisory Services, i augusti 2016 men lärde känna EY och Advisory redan hösten 2015 via talang- och utbildningsprogrammet Talent Training Advisory. Och det är just på grund av detta program som jag skriver det här inlägget idag – från att ha varit en nervös, men glad och förväntansfull, deltagare 2015 är jag nu en glad och förväntansfull projektledare för Talent Training Advisory 2018!

Min väg till Talent Training:
Om jag spolar tillbaka tiden till våren 2015 så läste jag första året på min master och hade många tankar om min framtid och vad jag skulle tycka vara roligt att arbeta med. Under en arbetsmarknadsmässa fick jag tips om EY:s Talent Training-program och bestämde mig för att söka. Efter ansökan, onlinetester och en assessment-dag under våren fick jag reda på att jag hade en plats i 2015 års upplaga.

Ett glatt gäng från 2017 års upplaga av Talent Training. Förra året var jag biträdande projektledare.

Min upplevelse under Talent Training:
Det blev september och dags för första tillfället som var teambuilding. Teambuilding innebar fångarna på fortet i Vaxholm med de 19 andra deltagarna och EY-medarbetare som tidigare gått programmet. Det var en fantastiskt rolig start där vi, tack vare de avslappnade formerna, lärde känna varandra snabbt vilket var skönt inför resten av programmet. De resterande fem tillfällena var på EY:s kontor i Stockholm under sen eftermiddag/kväll och bestod av en blandning av utbildningssessioner såsom strukturerad problemlösning, presentationsteknik, praktisk tillämpning och caselösning och en stor dos EY. Medarbetare från Advisory Services deltog vid varje tillfälle och pratade om EY och sina specialistområden och något jag verkligen uppskattade var att få träffa så många olika medarbetare och höra om deras bakgrund och erfarenheter. Sex veckor gick fort och efter det sista tillfället, som bestod av casetävling, avslutades hela programmet med en härlig avslutningsmiddag!

Min väg efter Talent Training:
Efter Talent Training hade jag en bättre förståelse för vad det faktiskt innebar att jobba som managementkonsult på just EY. Jag hade fått svar på de frågor jag behövde och sökte en heltidstjänst direkt efter sista tillfället i oktober. I och med att alla avdelningar på Advisory hade presenterat sig under programmet sökte jag mig specifikt till avdelningen People Advisory Services (PAS ) där jag även började i augusti 2016. Jag sökte mig till PAS då jag tyckte att förändringsledning och organisationsdesign, som är två av PAS kärnområden, verkade väldigt intressant och så gillade jag PAS starka fokus på människor och deras viktiga roll i organisationers strategier.

Anna och Ludwig – stolta projektledare för Talent Training 2018.

Den första personen jag träffade i receptionen min första dag på EY var en av de andra deltagarna från Talent Training. Nu har det gått cirka ett och ett halvt år sedan första dagen på EY och trots alla roliga och lärorika upplevelser sedan dess är arbetet med Talent Training svårslaget. I år är det jag och biträdande projektledare Ludwig Söderman (som gick Talent Training 2016) som är ansvariga för programmet och vi är båda otroligt taggade!

Ansökan till årets version ligger uppe nu och ni hittar den här. Om ni tror att Talent Training är något för er så uppmanar jag och Ludwig er att söka. Vi har inte ångrat oss och tror inte att ni kommer göra det heller :).

Annas och Ludwigs topp 3 med Talent Training:

Annas:

  • Alla fantastiska människor jag lärde känna, både deltagare och EY-medarbetare.
  • Jag blev övertygad om att managementkonsultyrket var något för mig.
  • Otroligt rolig och givande upplevelse på alla sätt och vis.

Ludwig:

  • Alla trevliga deltagare och konsulter! Jag insåg ganska snabbt att EY var min ”cup of tea”!
  • Utbildningsmomenten! Jag lärde mig väldigt mycket och de kurser vi läste var en miniversion av kurserna man sen går som nyanställd, vilket gör att man är väl förberedd om man börjar jobba på EY.
  • Att lära känna EY och de olika avdelningarna på Advisory Services gjorde att jag med stort självförtroende kunde välja var jag ville söka mig.

Kommentera