Från studentliv till vuxenliv

Hej alla bloggläsare!

Nu var det dags för mig att ta plats på Karriärbloggen igen. Den ”sibiriska rysskylan”, som vi i mitt team i veckan så fint kallat den, har tagit sig djupt in i oss och det är svårt att förstå att det faktiskt kan bli vår i det här landet om enbart någon månad. Mitt i allt snöoväder börjar i alla fall jag se att det finns ett slut på den högsäsong som har präglat oss revisorer sedan det nya året påbörjades. Trots att det såklart är mer jobb än i höstas tycker jag att jag har klarat det bra och att det har varit oerhört lärorikt.

Här är jag och min kollega på arbetsmarknadsmässa på Stockholms universitet.

Nu i veckan tog jag en paus från högsäsongen och arbetet ute hos mina kunder och tog mig istället tillbaka till universitetet. Dock som representant för EY istället för som student den här gången. Det kändes kul att komma tillbaka till studentatmosfären och faktiskt få känna på hur det känns att stå på andra sidan det där bordet med godis, flyers och give aways. Tidigare var det jag som gick runt och spanade in alla företag för att förstå vad alla sysslade med. Idag är det istället jag som berättar om mitt jobb på EY.

Det här var ett av alla studentevent som jag har deltagit i sedan jag började på EY. Mitt första event ägde rum ungefär en månad efter att jag började jobba som revisor. Det är roligt att som ny på jobbet få representera min arbetsplats och berätta om hur just jag trivs och förmedla den nyfunna kunskap jag har. Jag tror även att det är väldigt bra när vi nya får följa med eftersom vi nyss var studenter och sannolikt har bra koll på vilka frågor och funderingar som flyger runt i huvudet på en student i jobbsökningstider. Dessutom är det roligt att EY låter mig vara deras ansikte utåt.

Studentevent är något som EY värderar högt och något som är väldigt viktigt i syfte att rekrytera nya medarbetare. Det är inte alls ovanligt att vi får bra kontakt med en student under en mässa vilket sedan utvecklar sig till en anställning i slutändan. Det är ett väldigt bra sätt att som student få en mer personlig bild av ett företag och faktiskt få kontakt med en specifik person på företaget, istället för att söka en tjänst genom hemsidan. Därför slår jag ett slag för studentevent, eftersom det även var på det sättet som jag själv fick kontakt med EY och påbörjade min väg mot en anställning.

Nu ska jag samla kraft till det sista som högsäsongen har att erbjuda och nästa gång vi hörs har vi förhoppningsvis vinkat av den ”sibiriska rysskylan” och bytt ut den mot lite vårsol.

Hej så länge!


Kommentera