Women in Tech 2018? Se hit!

GRLPWR

I mitt inlägg om Women in Tech 2017 skrev jag att biljetterna tog slut på bara sju minuter. I år tog de slut på mindre än TVÅ minuter! Alltså, ni fattar trycket på detta coola evenemang. För dig som inte alls förstår vad jag pratar om så är det ju den internationella kvinnodagen 8 mars. Vi på EY firar detta bland annat genom att vara en av huvudsponsorerna och Founding Partner till Women in Tech (WITsthlm2018) som hålls på Folkets hus i Stockholm detta datum. Women in Techs uppdrag är att inspirera begåvade kvinnor att överväga en framtid inom teknikområdet samt inspirera och upplysa kvinnor som redan är i branschen att stanna inom fältet. Women in Tech skapar nätverk och möjliggör erfarenhetsutbyte mellan kvinnor inom teknik- och mediavärlden.

Under dagen bjuder alla Founding Partners in till seminarier om olika tech-relaterande ämnen och i den stora salen hålls det titt som tätt presentationer och paneldebatter med flera framgångsrika kvinnor, bland annat Annie Lööf. EY:s seminarium kommer att handla om Digital leadership in a brave new world”. Vidare har vi en monter på plats under hela dagen där flera kvinnor som jobbar inom olika tech-områden och med olika typer av projekt (cyber, kryptovalutor, AI, robotics, analytics, med mera) kommer att finnas tillgängliga att prata med för att lära sig mer om detta och kanske få en inblick i hur det är att jobba med tech och consulting på EY.

Jag och Elin som anordnar WIT warmup-eventet 7 mars försöker oss på Rosie-posen (mindre lyckat, haha). Vi två kommer vara era moderatorer under kvällen, samt finnas där för mingel efteråt. Vi ser fram emot att träffa er där!

Vi vill dock inte begränsa vårt engagemang till enbart Women in Tech, utan har flertalet relaterade evenemang runt 8 mars.  Jag rekommenderar dig därför att läsa vidare nedan och registrera dig på ett eller flera av våra spännande kring-event:

  • Cyber war games, 6 mars, kl. 16-19, EY:s Stockholmskontor: Detta evenemang har den eminenta Jesper skrivit om i sitt tidigare inlägg. Evenemanget riktar sig främst mot studenter som är intresserade av en karriär inom informations- och cybersäkerhet. Mer information och anmälan hittar du här!
  • WIT Warmup, 7 mars, kl. 17-19, EY:s Stockholmskontor: Evenemanget, som är en uppvärmning inför WITsthlm2018, börjar med en kort presentation om EY, vad vi gör inom tech, samt hur det är att jobba på EY. Bland annat kommer seniora kvinnliga medarbetare från vårt affärsområde Advisory berätta om cyber och innovationscase som vi jobbar med just nu och trender i branschen. Därefter flyttar vi till vårt mysiga café The Beam, där förfriskningar serveras från kl. 17.30 till 19.00 och du är välkommen att mingla med kvinnor från alla områden och av olika senioritet. Evenemanget riktar sig både mot studenter och yrkesverksamma. Läs mer på WIT:s hemsida under partner meetups och registrera dig här!
  • Women in Financial Services, 13 mars, kl. 16-19, EY:s Stockholmskontor: EY bjuder in kvinnliga universitetsstudenter med intresse för Financial Services till en inspirerande kväll för att lära sig mer om hur det är att jobba inom bank och försäkring. Vi har bjudit in kvinnliga gästtalare från vårt Financial Services-team, samt en talare från en av våra Financial Services-kunder. Det kommer även diskuteras hur vi använder tech inom Financial Services och trender att hålla koll på. Evenemanget riktar sig mot kvinnliga studenter. Mer information och anmälan hittar du här!

Jag ser fram emot att träffa dig på något av evenemangen och/eller på WITsthlm2018 den 8 mars! Vi ses!


Kommentera