Bara revision?

Tjena tjena alla bloggläsare!

#TB till avslutningsmiddagen i Toledo, rekommenderar starkt att besöka staden. Eller börja jobba på EY så får du kanske åka hit under introveckan ;).

Jacob här igen. Sedan det senaste inlägget har det varit full rulle för oss som jobbar inom affärsområdet Assurance. Långa dagar och sena nätter, men framförallt har det varit en lärorik period. Det kan vara krävande att ställa om vardagen till ett sådant arbetssätt, dock tror jag att det är väldigt berikande för ens egen utveckling, att känna på vad det innebär att jobba med något som innebär förändring och nya erfarenheter.

För några dagar sedan fick jag ett mejl. Vi får många mejl på EY men det här mejlet var lite speciellt. Det var ett autogenererat mejl från EY där det stod att jag nu har jobbat här i sex månader. Jag blev ganska paff och förvånad över att tiden har gått så fort. Det känns som att det var igår som jag stod nere i lobbyn till det (relativt) nybyggda kontoret i Göteborg och fipplade med ”blippen” för att kunna komma in genom dörrarna.

Tiden har gått oerhört fort och jag började tänka på hur mycket jag har lärt mig under den här tiden. Framförallt inom revision men mycket annat också. Jag tror inte att det finns många andra yrken där man får lära sig att ta eget ansvar så snabbt som man får inom revision på EY. Man får oerhört bra vägledning hela vägen, men det är ingen som daltar med dig utan dina kollegor ger dig möjligheten att lära dig och utvecklas. Att kollegor litar på att du ska klara att utföra en uppgift är en väldigt befriande känsla. Det är svårt att förklara när man ska skriva ett blogginlägg, det är något som man kanske måste uppleva själv för att verkligen kunna förstå det.

#TB till skatteutbildning, ivriga kollegor som alltid törstar efter kunskap.

Något annat, som i alla fall vi på Göteborgs-kontoret som är nyanställda har utvecklats inom, är en tråkig jobbhumor. På EY gillar vi förkortningar. Jag vet inte om det är för att ingen har tid att säga hela orden, men förkortningar är väldigt frekvent förekommande. Dessa förkortningar har kunnat misstolkas ganska ordentligt antingen medvetet eller omedvetet. Jag vet egentligen inte var jag vill komma med det här, men vad jag tror att jag försöker säga är att det är riktigt roligt att jobba, när man vet att man går till en arbetsplats där folk är glada och kan skratta tillsammans.

Nu har jag jobbat lite mer än sex månader på EY och jag är mer taggad än någonsin på att fortsätta utvecklas hos min arbetsgivare och lära mig mer och mer.

/Jacob


Kommentera