Högsäsongstider

Hej igen bloggen!

Tidig morgon eller sen kväll, vem vet när det gäller januarimörker.

God fortsättning på året, hoppas alla läsare haft en bra jul och att ni kommit igång ordentligt igen med jobb eller studier.

I skrivande stund sitter jag i en bil på väg upp till kund på annan ort, klockan är 07:30 och jag sitter och smuttar på en Preem-kaffe. Idag och resten av veckan bär det av mot metropolen Lidköping, där ska vi träffa en kund och utföra en bokslutsgranskning. Högsäsongen har dragit igång och det ordentligt.

Jag har inte hunnit vara ute på så många olika uppdrag än, men nu drar det ihop sig mer och mer. Det har varit kul att komma ut igen och få träffa kunder, att få återkoppla om hur året har gått och faktiskt sätta igång med det som man i höstas planerade inför. I och med det pressade schemat som uppstår under högsäsongen så har det blivit några extra timmar som man har fått lägga på jobb, man får jobba helger och sitta några timmar extra på kvällarna men än så länge har det gått bra.

Att jobba på Assurance på EY innebär ofta nya lagsammansättningar och nya miljöer. Alltid mycket nytt, såsom nya uppdrag och olika uppgifter att utföra. Dessa uppgifter kan gå snabbt, men man kan också stångas med en och samma uppgift en längre tid. Det gäller samtidigt att vara flexibel i sitt arbete inom revisionen. Exempelvis vara redo på att åka ut på en inventering om den situationen skulle uppstå.

Sen kväll eller tidig morgon på kontoret, vem vet när det gäller januarimörker.

Så om du går i tankarna att börja med ett yrke inom revision så kan det var bra att vara inställd på att du måste vara redo för att testa olika saker och våga säga ja när dessa uppstår. Det innebär också att du måste vara proaktiv och redo när sakerna ska utföras. Nu kanske det inte låter som att jag har varit särskilt proaktiv med tanke på att jag sitter och skriver detta inlägg klockan 07:30 i en bil på väg till kund, och nu dessutom inte har något kaffe kvar. Men skämt åsido, ett yrke inom revision öppnar möjligheter som jag i alla fall har uppskattat väldigt mycket under min tid här på EY.

Ha en bra dag vänner.

/Jacob


Kommentera