Veckans bästa middag

Hej!

Tillsammans med Gudrun Sjödén, grundare och designer av märket Gudrun Sjödén, som vann priset ”Bästa internationella tillväxt”. Fantastisk kvinna som sprudlar av energi och vars mål är att skapa en värld full av färgstarka kvinnor.

Förra veckan var det fullt upp och att laga middag hemma prioriterades bort. På måndagen blev det pizza, på tisdagen – sushi, onsdagen – en klassisk kyckling cashew, torsdagen – blomkålssoppa smaksatt med hummer serverad med jordärtskocka, hummer, blomkålscrème och citronknäcke vilket följdes av en sörmländsk kalvytterfilé med trattkantareller och tryffel varpå det hela rundades av med havtornscurd, yoghurtsmousse, dulceykräm och yoghurtsorbet.

Den uppmärksamma läsaren lägger märke till att torsdagens middag sticker ut från resten. Vilket stämmer! Jag var på en liten tillställning …

Ähh!

Ja, det var ingen stor grej, men jag var på en …

Ähh!

Gala.

Ähh!

I Stadshuset.

Ähh!

Provar på Stadshusets scen.

EY Entrepreneur Of The Year (EoY), utmärkelsen som hyllar entreprenörer, har nämnts i bloggen tidigare och i torsdags fick jag äran att representera Karriärbloggen på den nationella finalen i Stockholm. De tävlande företagen bedöms inte bara utifrån hur mycket tillväxt de skapat utan även utifrån bland annat innovationshöjd, personlig integritet och inflytande, inriktning på omvärlden och entreprenörsanda.

Vart och ett av tävlingsbidragen som var med i finalen i torsdags kunde bjuda på en historia som verkligen fascinerade! Eller vad sägs till exempel om att stormen Gudrun resulterade i en pelletsfabrik och företaget Böta Kvarn Bränslepellets, som sedan blev en energikoncern med omsättningsmål på 1 miljard! Eller Saeid Esmaeilzadehs och Ashkan Pouyas fantastiska entreprenörsresa som började med en flykt från Iran, gick via att av misstag skapa världens hårdaste glas och nu innefattar en företagsgrupp med ett antal börsnoterade bolag.

Vinnarna av kvällens stora pris ”EY Entrepreneur of the Year” heter AQ Group och de började sin företagsresa 1994 med att banken inte beviljade ett lån. Sedan dess har företaget gått med vinst varje kvartal. Det är 92 kvartal av svarta siffror! De bjöd också på oslagbar entreprenörsanda när grundarna i sitt tacktal endast kort beskrev företagets agenda framöver: fortsätta jaga kunder. Snart åker vinnarparet till Monte Carlo för att representera Sverige i den internationella finalen, där vinnaren får den prestigefyllda utmärkelsen EY World Entrepreneur Of The Year.

Min kväll då?

Nice. Riktigt nice!

Tillsammans med Stephanie Skogsberg, Karriärbloggens projektledare och tidigare skribent som även rapporterade om EoY förra året.

Jag och min kollega var lite sena till minglet så vi missade fördrinken. Vilket man kanske kan tänka inte är en så stor grej. Men! Den serverades i såna där låga, kupade Jay Gatsby-champagneglas. Ända sen jag såg filmversionen med Leonardo DiCaprio har det stått på min bucket list att dricka mousserande ur ett sånt glas. Döm om min lycka när jag fick ett glas efter middagen!

Bucket list activity – check!

En annan höjdpunkt var att ställa sig med Sveriges super lady Gudrun Sjödén och fotograferas i hennes favoritpose. Hon hade all anledning att fira då hon vunnit pris för bästa internationella tillväxt!

På det hela taget – en riktig superkväll och en upplevelse som är få förunnad, till och med om man jobbar på EY. Tack för den kvällen! Och tack för maten. Ska jag ranka förra veckans middagar så vann torsdagen. Lätt.

/Sebastian


Kommentera