Summer Internship på EY ledde till anställning

Hej alla!

Theodor Groth och Sofie Agmén

Vi, Sofie Agmén och Theodor Groth, har fått den stora äran att författa ett gästinlägg här på EY:s Karriärblogg. Sofie började arbeta heltid som managementkonsult på affärsområdet Advisory Services i augusti 2017 och Theodor började som analytiker på Lead Advisory inom affärsområdet Transaction Advisory Services i februari 2017. Men den stora anledningen till att vi får gästa bloggen idag är att vi sommaren 2016 gjorde ett Summer Internship på EY.

Det finns ju mängder av internshipmöjligheter för studenter idag men vi har svårt att tro att något kan toppa det internship som EY erbjuder. Så varför är det så fantastiskt? Jo, upplägget är på så vis att man har delat internshipet i två delar där du får testa på att både arbeta i fyra veckor på Advisory Services (AS) som managementkonsult samt fyra veckor på Transaction Advisory Services (TAS) som analytiker. Inte nog med det, du får även ledigt i fyra-fem veckor i mitten av sommaren när kontoret är helt dött. Det är alltså så fenomenalt att du får arbetslivserfarenhet från två olika områden men även tid att semestra och återhämta dig från ett tufft studieår.

Under internshipet får du också delta i sociala aktiviteter som sommarfest, AW och luncher där du verkligen lär känna kulturen och människorna på EY (vilket kanske är det allra viktigaste). Dessutom får du gå kortare kurser i Excel och Powerpoint för att spetsa till din kunskap ännu mer. Många undrar kanske hur mycket du egentligen hinner med på fyra veckor på en avdelning? Mer än du tror! Vi tänkte berätta var och en om vår tid och våra upplevelser av internshipet.

Sofies tid:

Jag började mitt internship på TAS där jag redan dag ett fick hoppa på ett projekt där vi hjälpte ett investeringsbolag att köpa ett sportklädesföretag. Det vi hjälpte till med var att göra en så kallad financial due diligence, vilket betyder att vi hjälper företag vid köp- eller säljprocess med att titta på finansiella rapporter för att göra en objektiv bedömning om hur företaget presterar. Under min tid på TAS så fick jag jobba väldigt mycket i Excel då jag ansvarade för ”Databoken” som innehåller alla siffror kring företaget. Det var riktigt kul att få ett så stort ansvar direkt. Köpet gick igenom och jag fick fira med ”closing dinner” med mitt team även om jag redan hunnit avsluta internshipet då!

Efter ledigheten i juli månad så kom jag tillbaka taggad och redo för min tid på AS. Även här hamnade jag på projekt dag ett och tillbringade mina fyra veckor på ett stort sjukhus där jag arbetade med investeringssamordning. Jag fick ansvar för att förbereda en workshop-serie som vi skulle ha med anställda. Skillnaden blev ganska stor här gentemot min tid på TAS då det var mycket mer Powerpoint och mer kundkontakt.

Efter mitt internship hade jag turen att bli erbjuden heltidsanställning på både TAS och AS och valet var svårare än jag trodde, men efter mycket eftertanke kände jag att kundkontakten på AS passade mig bättre och jag är väldigt nöjd med valet idag!

Theodors tid:

Jag började på AS där jag dag ett blev utskickad på ett stort förändringsprojekt ute hos ett företag inom den finansiella sektorn. Under de följande fyra veckorna fick jag arbeta tätt tillsammans med den ansvariga från EY och kundens team för att tillsammans utveckla ett nytt verktyg för koordinering och spårning av dokumentationsprocesser.

Mina fyra veckor på TAS spenderades i Lead Advisory-teamet, även kallat M&A eller Corporate Finance, som sysslar med förvärv och avyttring av företag. Jag arbetade med att t.ex. ta fram marknadsföringsmaterial (pitchar) för potentiella projekt samt att ta fram ett informationsmemorandum för ett befintligt säljuppdrag.

Efter internshipets gång så valde jag att börja hos Lead Advisory på TAS då jag stormtrivdes med att arbeta med flera projekt löpande och få en heltäckande bild över de företag jag arbetade med, organisatoriskt såväl som strategiskt och finansiellt.

Som ni kanske förstår så vill vi varmt rekommendera alla att söka Summer Internship på EY! Sök senast 11 februari här!

/Sofie och Theodor


Kommentera