Julfest på EY i Göteborg 2017 – en guldkväll!

Söndagen innan julfesten träffades vi alla på kontoret för genrep.

Häromdagen gick den av stapeln, årets höjdpunkt som hela Göteborgskontoret pratat om i månader – julfesten! I Göteborg är det tradition att alla nyanställda planerar julfesten: bestämmer tema, skickar ut inbjudningar och viktigast av allt – står för underhållningen under hela kvällen! Jag och 26 andra nyanställda har därför haft julmöte i stort sett varje vecka under hela hösten för att försöka skapa en fantastisk kväll för våra kära kollegor.

Julbordet inleddes med en glögg vid elden.

Dagen för julfesten inleddes med förmiddagsjobb på kontoret följt av julbordslunch med mitt affärsområde TAS. Jag måste erkänna att jag var ganska så nervös inför kvällen, så det var skönt att komma iväg lite och umgås med mina kollegor.

Efter julbordet rullade jag (i dubbel bemärkelse efter all mat) bort mot Valand där förberedelserna var i full gång! Borden skulle dekoreras, ljudet testas, showen repas med mera. Till en del av showen hade vi beställt pom-poms från Kina, som tyvärr fastnat någonstans på ett postlager mellan Black Friday-hetsen och julkaoset. Efter nästan två månaders väntan insåg vi att det nog var dags att skaffa sig en plan B – ett gäng killar fick därför ägna förberedelsetimmarna åt att tillverka pom-poms till hela gänget av vanliga A4-papper och silvertejp. Allt går att lösa och det blev ändå riktigt bra till slut! Dock kvarstår fortfarande frågan vad jag ska göra med 40 stycken pom-poms i guld när de väl kommer fram? Vi kanske får starta ett EY-lag…

Alla nyanställda hade guldmedalj på sig under kvällen.

Temat för kvällen var LEAD (EY:s nya feedbacksystem) + guld (då det bästa omdömet du kan få i LEAD är ”gold standard”). De flesta på festen hade klätt sig enligt guldtemat så det var en mix av paljettklänningar, guldkedjor, guldhattar och annat festligt.

Kvällen innehöll allt från På spåret, Melodikrysset och Parlamentet till indisk dans, quiz och ett cheerLEADing battle mellan partners och nyanställda. Nu förstår ni vad vi skulle med pom-pomsen till. Allt med en tvist baserat på kvällens tema. Jag var ansvarig för vårt cheerleading battle då jag tidigare varit del av samt coachat studentlaget på Handels i Stockholm. Detta skulle avsluta showen, vilket gjorde att jag var lite smånervös genom hela middagen. Jag hade satt ihop en enklare dans som våra partners fick lära sig direkt på scenen. Jag var spänd inför hur de skulle reagera, plus att jag skulle prata och dansa på scenen iförd guldtights och myggmikrofon inför 200 personer… Allt gick dock bra, de dansade loss och jag kände mig lite som en musikalartist/aerobicsinstruktör i min utstyrsel.

EY cheerleaders of the year!

Efter partnerdansen var det dags för de nyanställda att kontra. Lite orättvist kan tyckas att vi hunnit träna en hel del innan. Under vårt genrep söndagen innan lade vi flera timmar på att alla skulle lära sig koreografin jag satt ihop och ett litet minilyft på slutet. Det stora engagemang hela gänget visade under träningen gav verkligen resultat – vi fick stående ovationer och självklart körde vi rutinen en gång till på publikens begäran!

Efter middag och show var hela gänget utmattade. Det tog på krafterna att leverera allt som vi förberett så länge. Men det var bara att ladda om och byta skor för att även kunna leverera på dansgolvet en trappa ned! När kvällen till slut började gå mot morgon var det äntligen dags för lite välförtjänt vila. Jag reflekterade över hur bra det ändå blev och hur kul vi haft det, trots att det tidvis varit ont om tid och ork till julfestplanering under hösten. Kvällen var fantastisk, men det absolut bästa med hela denna jultradition är att jag nu lärt känna alla underbara nyanställda på Göteborgskontoret och fått en massa nya vänner!

Vi hörs 2018!

Hoppas ni alla får en underbar jul så hörs vi igen 2018! Själv spenderar jag julafton i Mjölby och nyårsafton i New York – älskar livets kontraster :).

God Jul & Gott Nytt År!
Lisa

 


Kommentera