Reflektioner kring mina första månader på EY

Hej på er,

Så var det dags för mitt sista blogginlägg för det här året. Ärligt talat så undrar jag vad som hände med den här hösten. Å ena sidan känns min första dag på EY som igår, å andra sidan känns vardagen på EY som en självklarhet och som något som har varit en del av mitt liv sedan länge. Hösten har helt enkelt sprungit förbi i en rasande fart och såhär inför det nya året har jag gjort några reflektioner kring de senaste fyra månaderna som vill jag passa på att dela med mig av till er.

Tack vare frågor från min omgivning har jag då och då under de senaste fyra månaderna fått stanna upp och reflektera kring min nya tillvaro som skattekonsult på EY. En vanlig fråga är om jag trivs på arbetet och mitt självklara svar är att jag trivs hur bra som helst. För ett par veckor sedan funderade jag lite närmare på vad det är som gör att jag trivs så bra som jag gör och kom fram till att det är en kombination av flera faktorer. En faktor är mina kollegor. Trevliga, kunniga och roliga kollegor är en viktig grundsten för att arbetsdagarna ska bli både roliga och produktiva. De har tagit väl hand om mig sedan min första dag och jag har lärt mig så mycket av dem. En annan bidragande faktor är variationen av arbetsuppgifterna. En ny dag innebär (oftast) en ny uppgift vilket är både roligt och utvecklande. Möjligheten att få arbeta med olika kunder och därmed olika frågeställningar är något jag verkligen uppskattar med konsultrollen.

En annan, ofta återkommande, fråga från min omgivning är om mitt arbete är som jag förväntade mig och mitt svar är både ja och nej. Det är lika intressant, roligt och utmanande som jag förväntade mig. Jag har lärt mig väldigt mycket under de senaste fyra månaderna och att få arbeta med skatterätt är något jag verkligen trivs med. Vad jag inte förväntade mig var bland annat att jag som nyanställd skulle få hålla föredrag inför våra kunder på EY-dagarna (vilket jag skrev om i mitt förra blogginlägg). Att gå upp på en scen och prata inför ungefär 100 åhörare var lite nervöst men mycket lärorikt och när jag förra veckan återigen presenterade inför våra kunder, denna gång i ett annat sammanhang, var jag mindre nervös och hade mer självförtroende.

Mina kollegor och jag under förra veckans luciatåg.

Förra veckan deltog jag i kontorets luciatåg, något jag inte heller förväntade mig att jag skulle göra. Som ni har läst om i tidigare blogginlägg får oftast vi som är nya uppdraget att ordna underhållningen till julfesten (så även vi i Helsingborg), men utöver det hade vi även som uppgift att genomföra ett luciatåg. Det var bara att leta fram lucialinnet och ta på sig ljuskronan och sprida julstämning på kontoret.

Det var allt för mig, vi hörs igen 2018. God jul och gott nytt år!


Kommentera