Det här är Advisory på EY i Sverige

Morsning Karriärbloggen och glad lucia!

Självklart hade vi ett luciatåg på kontoret i morse som spred lite stämning.

Lucia redan alltså. Wow, tiden bara kutar iväg. Nu har jag snart jobbat hela fyra månader på EY och mitt sista blogginlägg för 2017 är härmed ett faktum. Då mina kollegor här på bloggen redan har delat med sig av sina personliga lärdomar, höjdpunkter  och dagsrutiner tänkte jag för omväxlings skull ge mig på att försöka beskriva EY ur ett mer objektivt perspektiv.

Även om min nivå av ordningsamhet hemma just nu är högst tvivelaktig (tror det ska finnas en fåtölj någonstans under klädhögen i mitt sovrum), uppskattar jag struktur i allt som har med jobb att göra. Det här gäller inte minst för företag som helhet och hur de är organiserade. Jag tror att det är en trygghetsgrej från min sida – om man vet hur en organisation är uppdelad och hur olika ansvarsområden är kopplade till varandra vet man också vem man ska vända sig till i olika sammanhang för hjälp eller samarbete.

Just det här var en aning överväldigande när jag kom in som ny på EY i augusti. EY är ju ett jätteföretag med ett stort kontor här i Stockholm, och det tog ett litet tag att greppa hur vi på Advisory Services har delat upp oss och vilka typer av projekt som normalt sköts av vilka konsulter.

Efter en del grubblande har jag kommit fram till att vi är uppdelade i totalt nio stycken Competence Areas (CA:s) på Advisory i Sverige. Sju av dessa erbjuder så kallade Performance Improvement (PI) Services medan de återstående två fokuserar på Risk Services. Av oss bloggare som jobbar på Advisory tillhör både Sebastian och Emma PI Services; Sebastian jobbar på CA:t Technology medan Emma jobbar med Outsourcing Advisory. Själv tillhör jag CA:t Risk, vilket är det överlägset bästa CA:t. Juste, det här skulle vara ett objektivt inlägg… My bad.

Fördelen med att vara uppdelade i olika CA:s på det här sättet är givetvis att det är enklare att kategorisera olika projekt och matcha rätt kompetens med rätt uppdrag. Det ger även en känsla av tillhörighet, vilket jag personligen tycker är rätt skönt då vi sammanlagt är typ 300 konsulter på Advisory i Sverige. Samtliga CA:s har sina egna kick-offs och träffar, till exempel hade vi på Risk tidigare i höstas en träff där vi tillsammans lagade en femrättersmiddag på en italiensk restaurang. Att jag är betydligt bättre på att äta pasta än att göra pasta blev nog samtliga Stockholms Riskare smärtsamt medvetna om den kvällen.

Lunch på hemmaplan på Boquerian med mina Riskkollegor samt utbölingen Ludde från People Advisory Services.

Det ska dock tilläggas att även om vi har den här formella uppdelningen jobbar vi också en hel del över CA-gränserna. Personligen har jag blivit tilldelad en grym coach att vända mig till för råd och hjälp från CA:t Supply Chain & Operations, förra veckan var jag på kurs med People Advisory Services och i ett av mina projekt jobbar jag med Financial Services-kollegor.

Nu när jag har delat med mig av lite hemligstämplad och intern organisationsinformation hoppas jag så klart att ni som blir kallade på jobbintervjuer och Assessment Days framöver använder era nyfunna CA-insikter för att ta era intervjuare med storm. Ni som är sugna på att söka er till oss på Risk ska förresten veta att vi har öppnat upp ansökan för universitetsstudenter igen! Sätt fart och sök för tusan, det är få förunnat att vara del av EY:s bästa CA. Oj, nu blev det inte objektivt igen. Oh well.

Må bra och stay safe people!
/Jesper


Kommentera