Min resa – från Syrien till EY i Stockholm

Hej!

Det är nu snart ett år sedan jag blev kallad till en sista intervju på EY. Jag kommer ihåg vad jag tänkte när jag väntade i receptionen inför min intervju: ”Nu landar jag det här jobbet för att HÄR vill jag klättra i karriären, igen”. Anledningen till varför jag tänkte ”igen” ska jag berätta här. Lite kort om min långa resa innan jag blev en del av EY.

2013 flyttade jag till Sverige för att börja om helt enkelt. Under 2006-2013 ”klättrade jag i karriären” från junior analytiker till supervisor/senior controller på ett av de största försäkringsbolagen i Syrien. Sedan började kriget och tog allt med sig. Det blev omöjligt att ha någon framtid eller dröm där. Jag flyttade då till Dubai och fortsatte jobba inom försäkringsbranschen. Livet gick vidare tills regeringen beslutade att inte förlänga arbetstillstånden för de som kommer från mitt hemland.

Glädjen när jag fick hem EY-kontraktet.

Här tog första resan slut och jag började en ny resa till Sverige. Nytt språk, ny kultur och ett nytt liv i den lilla staden… Norrköping! För första gången på länge kändes det som att jag var välkommen och att samhället brydde sig om vem jag var snarare än var jag kom ifrån. Obeskrivligt fin känsla, jag ville bara börja om och ge något tillbaka! Att börja om innebar bland annat att lära sig ett nytt alfabet i vuxen ålder. Jag började att läsa på svenska; allt från barnböcker till tidningar så länge det fanns bilder :). Man behöver ta det stegvis när man börjar om.

Första steget var att bli skattebetalare och då, efter många dörr till dörr-försök, landade jag mitt första jobb i Sverige – som bagare på ett bageri i Norrköping. Här upptäckte jag att kanelbullar och semlor är ”the thing” i Sverige. Därför började jag bjuda människor som jobbar med ekonomi och finans i Stockholm på fika via LinkedIn. Parallellt med mina jobbansökningar (ca 850 stycken, but who’s counting :)) bjöd jag över 300 personer på fika.

Jag fick till slut ett möte som ledde till mitt första kontorsjobb i Sverige som junior säljare på en startup. Där jobbade jag med att sälja finansiella instrument till privatpersoner. Det tog två månader tills den där killen som knappt kunde uttrycka sig var en av toppsäljarna och inte så lång tid efter det finance manager. Efter en enormt intressant och lärorik resa blev det dags för mig att tänka internationellt. Då blev EY mitt mål.

Men varför EY? Det absolut viktigaste för mig är att EY är ett multikulturellt bolag som tror på att världen inte har några gränser. Jag tycker att EY har en väldigt tydlig vision om framtiden, där teknologi och ständig utveckling är ett krav! Man vet att nyckeln till kundens tillfredsställelse är en nöjd anställd som är (som jag ser det) hjärtat i EY:s ”walk the talk”!

”En framgångssaga” var vad jag hade bestämt mig för att uppnå när jag fick samtalet från EY:s avdelning Insourcing Services. Min första dag på Insourcing Services fick jag ett spännande uppdrag inom ett av de största projekten inom sjukvården i Norden. Det var en betydligt bättre start än vad jag hade tänkt mig. Genom att kombinera mina egna erfarenheter med allt stöd som jag fick från Insourcing Services kunde vi öka lönsamheten och få ordning på kommunikationen i verksamheten. Resultat: En nöjd kund som flertalet gånger har förlängt samarbetet med Insourcing Services. Det är helt enkelt en ära för mig att få vara med i ett team med fantastiska kollegor och med ett tydligt syfte; ”Building a better working world”!

Det har varit en spännande resa hittills och fokus är nu framåt! Min nya resa på EY har precis börjat och ”the sky is the limit”!

Tack!

/Youssef


Kommentera