Karriärbloggen på plats när Sydsveriges främsta entreprenörer utsågs i Malmö

Hej på er!

Middag i Spegelsalen på HIPP i Malmö.

Såhär några veckor i efterhand vill jag berätta om EY Entrepreneur Of The Year och regionfinalen i region Syd. Denna delfinal hölls i Spegelsalen på HIPP i Malmö den 9:e november. Jag hade verkligen sett fram emot att medverka denna kväll och agera utsänd reporter för Karriärbloggens räkning, dessvärre satte förkylning och halsont käppar i hjulet för mig. Riktigt tråkigt att missa en så festlig kväll, men som tur var ryckte min kollega Christian in i mitt ställe och gav mig fina bilder och matnyttig info för detta blogginlägg. Enligt Christian var kvällen verkligen något extra – god mat, mycket mingel och en fin och uppstyrd tillställning med entreprenörsfokus.

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer. Tävlingens syfte är att lyfta fram och hylla alla de entreprenörer som bygger framgångsrika företag samt att öka intresset och inspirera framtidens entreprenörer. Tävlingen arrangeras varje år i cirka 60 länder och vinnarna från varje land möts därefter i en världsfinal som hålls i Monte Carlo i juni 2018. I Sverige har vi sex regionfinaler där vinnarna i dessa möts i en stor Sverigefinal i Stockholm den 25 januari 2018. Vinnarna utses av en externt oberoende jury.

Vinnarna Alexander Wachtmeister Da Silva och Viktor Karlsson från Telavox AB segerintervjuas på scenen.

I Malmö leddes galan för 9:e året i rad av Ola Lauritzson. Tio framgångsrika och kreativa entreprenörer tävlade om den prestigefyllda titeln att bli utsedd till årets entreprenör i Sydsverige. Förutom detta huvudpris delades tre andra priser ut under kvällen. ”Årets kvinnliga stjärnskott” tilldelades Wiveca Pehrsson Almgren från Magnihill AB. Magnihill är ett familjeföretag baserat i Mörarp utanför Helsingborg. De har gått från att leverera djupfrysta ärtor och blomkål till att erbjuda allt vad djupfrysta grönsaker heter, helt i linje med kundernas önskemål. ”Årets manliga stjärnskott” gick till Erik Nilsson från Gunnarshög Jordbruks AB. Gunnarshögs gård ligger mitt på Österlen och har ägts av Eriks familj i flera generationer. Gården odlar råvaror (med fokus på rapsolja) som säljs till återförsäljare och industrier runt om i hela Sverige. Det tredje priset tilldelades Martin Lidgard från Web Manuals Sweden AB för årets ”Bästa internationella tillväxt”. Web Manuals Sweden AB erbjuder flygbolag en molnbaserad applikation för att digitalisera flygmanualer. Företaget har kontor i Malmö, San Diego och New York och vill fortsätta växa internationellt.

OCH NU TILL SJÄLVA HUVUDPRISET, södra Sveriges främsta entreprenörer blev Alexander Wachtmeister Da Silva och Viktor Karlsson från Telavox AB, ett företag som erbjuder en molnbaserad kommunikationsplattform med lösningar inom telefoni, växel och chatt. Deras lösning används av allt från små nystartade bolag till gigantiska företag och bidrar till öppenhet, effektivitet och tillgänglighet.

Alla vinnarna jublar efter sina segrar!

Under kvällen fick åhörarna inspireras av entreprenörernas historier både på det personliga och professionella planet. Jag är övertygad om att detta säkerligen väckte entreprenörsandan hos publiken, det finns ju inget roligare än bli inspirerad och motiverad av andra duktiga människor och få ny energi att ta med sig hem till sin egen verksamhet. Stort grattis till alla vinnarna och lycka till i Stockholm, jag hoppas såklart på ytterligare Sydsverige-vinster på Sverigefinalen i januari!

Jag får passa på att önska alla en riktigt god jul & ett gott nytt år. Vi hörs 2018!

/Johanna Nilsson


Kommentera