Aldrig färdigutbildad!

Utbildning är en central del av kulturen på EY. För oss som kommer direkt från universitetet står det klart redan när man kliver in i klassrummet i Toledo och märker att utbildningsresan inte bara är lek och skoj utan också innefattar: utbildning. Shocker.

Och det tar inte slut efter Toledo. Som ny på Advisory på EY är du under de två första åren del av en typ av graduate-program som innebär att du får coachning i vissa typer av uppdrag. Du går också ett gäng interna kurser som alla på ett konkret sätt gör dig bättre på ditt jobb. Programmet heter Spot On och det skulle man kunna skriva så mycket om att det blir ett helt eget inlägg!

Vilket jag avser att göra. Så mer om det sen. Idéer växer inte på träd ska ni veta …

Utöver Spot On finns det mycket att lära sig för att bli bättre inom det affärsområde man tillhör. Jag har till exempel gått med i Analytics-teamet och fått tipset att ta data scientist-kurser på nätet. Förra veckan var jag på en intern kurs som introducerade programmeringsspråket Python. Och det här är bara baserat på mina intressen, det finns massor att lära sig oavsett vilken kompetens man vill fördjupa sig i!

Min fantastiska bloggkollega Jesper jobbar till exempel på Advisorys avdelning Risk. Förra veckan höll han i en övning som gick ut på att de skapade ett scenario där företag och samhället i stort var föremål för en massiv IT-attack, och sedan fick deltagarna uppleva hur de agerar i den pressade situationen. Hur gör man en sån simulering i praktiken? Tydligen satt Jesper mest och låtsades vara en Twitteraktiv före detta statsminister och skrev korta, myndiga inlägg om hur allt höll på att gå åt skogen. Det är också en dag på jobbet!

Kontentan är att det finns massor att lära sig och att vi uppmanas att göra det också. EY är ett företag som består av människor och som blir mer konkurrenskraftigt ju mer kompetenta och nöjda vi som jobbar här är. Och vem vill inte vara kompetent och nöjd? En win-win helt enkelt!

/Sebastian


Kommentera