El pub mexicano

På bilden ser vi en fredagspub på Stockholmskontoret, det kan samlas mycket folk en dag som denna.

Nu har tre månader rusat förbi och det är dags för mitt tredje inlägg här på Karriärbloggen. Tiden har gått väldigt snabbt, men samtidigt känns det som att jag har varit en del av EY en längre tid nu. Senaste nytt från mitt liv med anknytning till EY är det faktum att det var dags för mig och mina kära kollegor i min “kull” i grupp 1266 att anordna fredagspub på kontoret. Det kanske inte låter som en stor sak, men det är något som vi har laddat för sedan dagen vi började. Inledningsvis tänkte jag berätta lite kort om vad fredagspuben innebär och vad jag gillar mest med den.

EY:s fredagspub på Stockholmskontoret infaller ungefär varannan fredag och då får olika avdelningar och affärsområden slåss om ett datum att stå som arrangörer. Den 17:e november var det vi, de nya revisorerna i globala gruppen, som hade fått stafettpinnen. Under puben får vi som arrangörer bestämma ett tema som puben ska följa. I vårt fall landade valet i en pub i mexikansk anda. Det resulterade i dekor i form av kaktusar, sombreros, piñatas, girlanger och så klart landets egen flagga.

Vad är det då som är så bra med fredagspubarna kan man fråga sig? Jo, inte nog med att det är fredag och dags att fira in helgen, men framförallt är det ett ypperligt tillfälle att samla ihop kollegorna för att prata ikapp om vad som har hänt under de senaste veckorna. Ett jobb som revisor innebär tidvis rätt mycket kundbesök och det kan hända att jag och vissa av mina kollegor går om varandra i flera veckor. Därför är det ett perfekt tillfälle att boka in fredagspuben som en mötesplats. Speciellt som ny på jobbet är det väldigt roligt att höra vad kollegorna har varit med om, vilka kunder de har mött samt att se om våra kalendrar matchar vilket resulterar i att vi kommer ses på kontoret veckan som kommer.

Ytterligare en personlig favorit med fredagspuben är det faktum att det är ett tillfälle att träffa kollegor från andra avdelningar och affärsområden. Kanske kan jag springa på den där kollegan som jag lärde känna på utbildningen i Spanien i augusti, eller så hinner jag sätta mig ner och prata lite mer med kollegan i mitt team som jag var ute hos kund med under förra veckan. För så kan det vara ibland, alla i mitt team behöver inte nödvändigtvis jobba på min avdelning. Senast förra veckan åkte jag ut med ett helt nytt team där resten av teamet var från en annan avdelning. Det är en sak som är så roligt med mitt jobb, att jag får träffa så många nya och trevliga människor. Både kollegor och kunder!

Jag och mitt gäng i 1266 kastade av oss våra sombreros, slog sönder pinatan och tackade för oss. Vi har nu vårt avklarat. Puben blev en succé och vi känner oss nöjda. Det hade framkommit en del pikar från våra faddrar om hur bra deras pub var förra året, vilket troligen enbart var för att göra oss laddade och få igång tävlingsnerverna i oss. Men förhoppningsvis nådde vi även deras förväntningar och skapade en härlig fredagskänsla hos samtliga kollegor på kontoret.

Det här var allt för mig för den här gången! Som en avslutning till mitt inlägg tänkte jag, som den julälskare jag är, få igång lite julkänsla här på bloggen. Därför vill jag uppmana er alla om att lyssna på en härlig jullåt, äta en lussebulle eller kanske smaka på lite glögg och så önskar jag er alla en väldigt mysig första advent!

//Hanna


Kommentera