Vanliga och ovanliga arbetsdagar på EY

Hej på er,

Hoppas att hösten har varit bra och att november inte har känts allt för mörk och trist. Något som är positivt med att vara ny på jobbet är att denna månad, som enligt mig kvalar in på andra plats av årets två tråkigaste månader, har flugit förbi. Även om jag nu har hunnit jobba i tre månader och blivit lite varm i kläderna innehåller de flesta dagar nya utmaningar vilket medför att dagarna går helt sanslöst fort.

Till skillnad från mina kollegor som arbetar med revision och som är mycket ute hos kund (vilket min kontors- och bloggkollega Johanna berättade om i sitt senaste inlägg) spenderar jag de flesta av mina arbetsdagar på kontoret. En vanlig dag består oftast av rättsutredningar, framtagning av skrivelser till Skatteverket och kunder, svar på frågor från revisorer samt diskussioner av skatterättsliga problem med mina kollegor. Det kanske inte låter jättespännande men tro mig, om man som jag älskar skatterätt är det en drömtillvaro att få spendera dagarna med inkomstskattelagens bestämmelser.

På JiA-mässan tillsammans med min kollega Joel.

Ibland händer det dock att jag lämnar kontoret och mina rättsutredningar för en ovanlig dag på jobbet. För några veckor sedan hade jag en sådan ovanlig dag då jag istället för att bege mig till Helsingborg på morgonen styrde stegen mot AF-Borgen i Lund där JiA-mässan, en arbetsmarknadsmässa för juriststudenter, ägde rum. Tillsammans med kollegor från kontoren i Malmö och Stockholm stod jag i vår monter och träffade juriststudenter. Det var roligt att få prata med studenterna och berätta om EY som företag och arbetsgivare. Jag delade bland annat med mig av mina egna erfarenheter från anställningsprocessen, hur mina första månader har varit och berättade vad det innebär att arbeta som skattekonsult på EY. Många av frågorna från studenterna kände jag igen mig i, som t.ex. ”Vad söker EY efter?”, ”Vad utmärker ett bra CV?” och ”Är betygen viktiga?”. För ett år sedan var det jag som gick runt på mässan och ställde de där frågorna och då hade jag inte en tanke på att det skulle vara jag som stod i en monter ett år senare.

Jag uppskattar att jag som nyanställd får möjlighet att representera EY. Extra roligt var det att få vara med på JiA-mässan eftersom det var där som jag för ett år sedan kom i kontakt med EY för första gången. Under ett kontaktsamtal, vilket är som en kortare och lite mer avslappnad intervju, fick jag dels möjlighet att berätta om mig själv, dels lära mig mer om EY. Det ena ledde till det andra och till slut fick jag ett samtal med ett jobberbjudande.

Det sägs att omväxling förnöjer och jag kan inte annat än att hålla med. Trots att jag trivs väldigt bra med mina vanliga arbetsdagar uppskattar jag de ovanliga arbetsdagarna också. I skrivande stund håller jag på att förbereda mig för ytterligare ett par ovanliga arbetsdagar. Den kommande veckan äger EY-dagen rum i Helsingborg, Ängelholm och Halmstad där jag och mina kollegor ska hålla föredrag om bland annat nyheter på skatteområdet. EY-dagen är ett tillfälle då våra kunder bjuds in för att ta del av aktuella förändringar inom skatt- och redovisningsområdet. Det ska bli kul, om än något nervöst, att gå upp på en scen och prata inför kunder och kollegor. Hur nervöst det faktiskt var och om jag kom ihåg vad jag skulle säga kanske ni får läsa om i mitt nästa blogginlägg. Vi hörs!


Kommentera