Skapa nya band med EY

Tjena tjena bloggläsare!

En takbild från en inflyttningsfest med kollegorna.

Då var det dags igen för ett nytt inlägg från mig. Jag har suttit och försökt tänka ut vad jag ska skriva om den här gången på Karriärbloggen. Tiden går fortare än vad man tror när man jobbar, det känns som att det var igår jag fick beskedet om att jag hade fått anställning på EY, men realiteten är att jag har kommit en bit på vägen sen dess. Jag märker att jag har blivit blir mer och mer insvept i revisorsbranschen, det visar sig genom många små grejer som jag inte tänkt på, exempelvis att jag skriver det här inlägget i Excel istället för Word.

Som skrivits tidigare här på bloggen så är ingen dag den andra lik när det kommer till revision. Den här helgen var ett praktexempel på det. En vanlig lördag kanske börjar med en kopp kaffe och kolla igenom sociala medier innan man sätter igång med dagen. Men i lördags så var jag ute på inventering hos kund. Klockan åtta satt vi med kunden och diskuterade hur vi skulle gå tillväga. Nu blir ni kanske avskräckta när jag säger inventering, men ska jag svara ärligt så är det faktiskt ganska kul. Det är alltid kul att träffa nya människor men också att få följa med och se en sida av ett företag som man kanske inte får se annars. Varför gör man en inventering? Jo, inventeringen går ut på att säkerställa kundens rutiner och system för att på så sätt kontrollera att kunden har ”räknat rätt”. Eftersom vi omöjligt kan räkna hela lagret så använder vi oss av stickprov för att känna oss trygga med att den information vi har fått från kunden är tillförlitlig.

Jag och några EY-kollegor i replokalen en fredagskväll. På EY kan man hitta människor som delar ens hobbies och intressen.

När inventeringen var färdig och kaffet uppdrucket var det dags att dra hem igen och göra sig i ordning. Det nalkades inflyttningsfest hos en av mina arbetskamrater. Nu hör inte en inflyttningsfest till arbetsrutinerna precis men det är så härligt att jag har hittat en grupp människor som inte bara är arbetskollegor utan även riktigt fina vänner. Jag är fortfarande lite chockad över hur många härliga människor jag har träffat genom EY och jag vill egentligen mest skriva det här inlägget som ett tack till alla er som gör EY till den fantastiska arbetsplats det är. Ni är bäst.

/Jacob


Kommentera