Vad är väl en bal med Stockholms främsta entreprenörer?

Hur häftig som helst skulle det visa sig!

Hej förresten, Jesper är tillbaka vid bloggtangentbordet igen. Och balen jag snackar om är egentligen ingen bal i klassisk bemärkelse utan såklart EY Entrepreneur of the Year – en av världens mest prestigefyllda utmärkelser för entreprenörer! EY delar årligen ut priset för att uppmärksamma särskilt framstående entreprenörer, och förra veckan fick jag den stora äran att representera Karriärbloggen när delfinalen i Stockholm avgjordes. Vinnaren av Stockholmsfinalen ställs i januari mot Sveriges övriga regionsvinnare i en Sverigefinal i Stadshuset, varpå vinnaren av den finalen får representera hela Svea rike i världsfinalen i Monaco!

Stockholmsfinalen ägde rum på Elite Hotel Marina Tower, beläget precis vid vattnet med en väldigt otråkig utsikt över en nattupplyst Stockholm stad. Det var alltså här som jag, en osnuten konsult med 2,5 månaders arbetslivserfarenhet innanför bältet, gled in på en räkmacka vid 17.30-tiden en tisdagskväll, redo att mingla med Stockholms entreprenörselit. Hur det gick? Riktigt bra måste jag ändå säga. Visserligen lyckades jag med konststyckena att spilla ut ett helt glas vatten och sätta chokladkakan vi fick till efterrätt i halsen så att jag frustade kakao över halva bordet, men som tur var bidrog det nästan bara till den trevliga stämningen jag hade med mina bordsgrannar. Mest samtalade jag med start-upinvesterare, en COO och SEB:s Head of Region för Stockholmsområdet. Jag hade även privilegiet att dela bord med kvällens jurygrupp som bestod av allt ifrån välkända entreprenörer till en professor från Handelshögskolan och vd:n för Stockholms Handelskammare.

Saeid, Ashkan och något galet fan.

Trevligast kväll hoppas jag dock att entreprenörsduon Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya hade. Det var nämligen de som till slut rodde hem priset som Stockholms främsta entreprenörer 2017! Ifall ni inte har hört talas om de här killarna så råder jag er verkligen att checka upp dem snarast, deras story är hur fascinerande som helst. Saeid och Ashkan har tillsammans byggt upp lite av ett innovationsimperium med ett stort paraply av olika företag. Företaget som de blev tilldelade EY:s entreprenörspris för heter Sdiptech AB och erbjuder nischade tjänster och produkter för att underlätta byggnadsprocesser i snabbväxande urbana regioner. Ballt, am I right?

Jag måste säga att en av de saker som jag uppskattar mest med EY är alla de här möjligheterna man ges till nätverkande, både internt och externt. Jag vet inte hur det fungerar på andra företag, men att jag som nyanställd förstaårskonsult får vara en av representanterna för mitt företag på en sådan här stor tillställning känns rätt unikt. Faktum är dessutom att jag tillsammans med min bloggkollega Emma i januari kommer att infinna mig på den nationella finalen i Stockholms Stadshus! Fram till dess ska jag dock se till att lära mig att sätta chokladkakor i rätt strupe så att kakaofrustningar kan undvikas…

Ha det fint så länge!

Jesper


Kommentera