Topp 5 efter två toppmånader!

Hej!

Inser nu att det gått två månader sedan jag började på EY och jag har redan varit med om supermycket både på jobbet och utanför. Har funderat lite kring vad som har varit allra bäst/spännande/utmanande och kom på att det bäst sammanfattas med en …

FLANELLOGRAF!

Nej, ah, sorry. Blir svårt med en sån i textform, men vi kör en klassisk lista istället. Mina topp 5-stunder som varit mest utmanande/utvecklande/spännande är:

5. Sitta med och (lyssna) på förhandlingar med en leverantör för en kunds räkning. Inser att det här låter B, men alla som sett Ari Gold ånga fram på kontoret i Entourage och skrika i telefon vet att förhandlingar kan vara rätt underhållande. Riktigt så hett gick det inte till när jag var med, men parterna hade väldigt olika utgångspunkter och det var spännande att höra dem kasta olika priser och modeller mellan sig. Det blev en första insikt i hur det kan gå till när överenskommelser görs.

En något suddig men förväntansfull kille inför besök på hjärtavdelningen.

4. Skattjakt i Toledo. På utbildningen i Toledo hade vi en skattjakt med vårt case team plus två partners. Det blev inte mycket fokus på skattjakten, vi satte oss på en bar och åt istället. Men framförallt fick vi chansen att verkligen prata med två väldigt erfarna och intressanta personer om hur deras karriärer sett ut än så länge och vad de hade för tips till oss som nya. Det blev en väldigt trevlig kväll!

3. Layoutlärljunge. Gå igång på att en presentation är perfekt alignad? Skyldig. Har som sagt bara varit på EY i två månader men det skaver redan i ögonen om saker hoppar runt i en PowerPoint. Med dessa nya insikter i hur det ska se ut utvecklas man snabbt och den senaste presentationen blev faktiskt sådär ”konsultigt” snygg som jag inte fattat hur man får till förut.

2. Vara på sjukhus. För en kunds räkning gjorde vi ett studiebesök på hjärtavdelningen på ett sjukhus. Otroligt spännande att se hur det såg ut där och att se hur personalen jobbar. En komplex verksamhet där väldigt smarta människor arbetar med väldigt avancerad teknik.

1. Tala på stormöte. Projektledaren för det första projektet jag var på ringer mig klockan åtta på morgonen och säger att han har fått förhinder och inte kommer kunna presentera projektet på vårt interna så kallade town hall-möte som är klockan elva. Så han frågar om jag kan göra det. Det kan jag väl göra tänker jag, smickrad av frågan. Han fortsätter med att det bara är att prata en eller två minuter om vad som är på gång i projektet, och jo förresten, det är omkring 100 personer i rummet som lyssnar, och ytterligare personer i Göteborg och Malmö. Pulsen sköt genom taket när jag hörde det, men jag höll presentationen. Självklart var det nervöst, men det gick bra och det kändes väldigt utvecklande att ha gjort det. Så nu vet jag att jag klarar det också!


Kommentera