Klättra i karriären eller efter jobbet?

Här är tre glada kollegor som är redo att ta sig upp för klätterväggarna.

Ordet klättra kan tolkas på olika vis här på EY. Dels chansen att klättra i karriären från nykläckt associate till senior manager eller kanske till och med partner. Men klättra kan även vara mer praktiskt. Därför tänkte jag berätta lite för er om EY:s helt egen klättringssektion. Det är en av många aktiviteter som finns att engagera sig i vid intresse. EY:s personalstiftelse har sektioner för allt ifrån fotboll, innebandy och löpning till golf och längdskidåkning. Det finns helt enkelt något för alla. Det är ett bra sätt att träffa kollegor från andra avdelningar plus att det så klart är ett väldigt bra sätt att motionera, vilket inte är helt lätt att få in i schemat ibland. Det beror dock troligtvis mer på dåliga bortförklaringar än brist på tid.

Men åter till klättringen! En gång i veckan erbjuds möjligheten att få klättra med sina kollegor. Det är ett sätt att samla medarbetare som redan har intresset för klättring eller som är intresserade av att skaffa sig det som ny hobby. Jag själv har testat på klättring någon enstaka gång tidigare, men jag kände att det var dags att testa igen. Med ett gäng kollegor åkte jag iväg till klättercentret och kände mig alltmer nervös över de höga klätterväggarna ju mer vi närmade oss. Jag får ju erkänna att höga höjder har blivit lite mer av en utmaning med åren. Klättringen gick dock över förväntan och det var framförallt väldigt kul. En liten petitess är väl att det kändes som att armarna skulle gå av, men det beror nog mest på min bristfälliga teknik.

Nu sitter jag här och funderar över om jag ska ta det här med klättring ett steg längre och ta ”grönt kort” genom att gå en så kallad topprepskurs. Det gör att jag får klättra ensam och även säkra andra när de klättrar. Det vore kul att kunna säga att jag har grönt kort i klättring som ett ”fun fact” om mig. Det låter ganska coolt om jag får säga det själv!

Utöver klättringen tänkte jag gå med i EY:s damlag i fotboll som precis ska återupplivas efter en tid i graven. Vi börjar ladda upp inför innesäsongen med ett ruggigt taggat lag. Jag återkommer framöver om våra (förhoppningsvis) fantastiska insatser på planen!

Hej så länge!


Kommentera