Fullärd revisor efter en månad?

Tja tja bloggen!

Nu är jag tillbaka på Karriärbloggen igen för att skriva ett inlägg om min utveckling och mina intryck.

Höstrusk och halsduk

Jag har börjat bli lite varm i kläderna på jobbet, börjar hänga med på vilka övergripande formulär som passar till vilken bolagstyp, olika förkortningar, svengelskan och givetvis vilken kaffemaskin som gör bäst cafe lungo på kontoret. Men jag lär mig fortfarande nya saker hela tiden och ibland måste jag stanna upp och blicka bakåt och berömma mig själv. Eftersom det kan vara svårt att begripa hur många nya saker jag har tagit in.

Vad jag har fått erfara i min (hittills) korta revisionskarriär är att det är ett yrke som är i konstant förändring, i små och stora aspekter. Det kan ha att göra med nya kunder, gamla kunder med nya arbetssätt, nya miljöer, helt ny metodik som vi måste uppdatera, dagar som är långa men även dagar som är korta.

Så vad kan du tänka på under studietiden om du är intresserad av ett yrke inom revision? En sak som jag har tagit med mig är att tidigare kunskap är bra att ha med sig i bagaget. Då går du in med en bättre förståelse från början vilket kommer underlätta i ditt arbete. Men oavsett detta så är revisionsyrket inget man riktigt kan plugga till (låter lite motsägelsefullt kanske men hear me out). Man behöver jobba i olika teamuppsättningar med olika typer av kompetens för att få en bättre bild av yrket. Bara för att man gjorde något på ett sätt för ett bolag innebär det inte att man kan ha en lathund som man applicerar på alla kunder. Då är det viktigt att istället kunna vara anpassningsbar och inte vara rädd när det kommer till saker som ligger utanför ens komfortzon.

För lite mer än en månad sen behövde man inte halsduk. Här är jag och några kollegor på Bernabéu när Real Madrid mötte Valencia.

Så oroa dig inte kära bloggläsare du förväntas inte vara en fullärd revisor så fort du hämtar ut din jobbmobil. Det tar tid att komma in i ett nytt jobb, och det gör det inom alla yrken, fördelen med EY är att du får ett drömmottagande som nyanställd. EY är noga med att påpeka att kedjan är bara så stark som den svagaste länken och därför måste teamet se till att alla är med på noterna.

På återseende!

/Jacob


Kommentera