Tre intensiva, roliga och givande dagar!

Hej!

För någon månad sedan gick Insourcing Services första learning event, Nordic Insourcing Academy, av stapeln på Haga Slott utanför Enköping. Under tre dagar samlades 130 förväntansfulla ekonomikonsulter från hela Norden för att få nya kunskaper, dela erfarenheter, diskutera intressanta ämnen och såklart – för att socialisera och lära känna varandra. Jag talar nog för de flesta när jag säger att det var tre intensiva men otroligt roliga och givande dagar!

Ett härligt och glatt gäng samlat för välkomstmingel innan gemensam middag på Haga Slott.

Innan jag berättar mer om detta, tänkte jag presentera mig själv lite närmare. Jag heter Emilie Westlund och arbetar sedan januari i år som konsult på EY:s avdelning Insourcing Services i Stockholm. Som konsult på Insourcing arbetar du på olika uppdrag ute hos kund. Det är otroligt lärorikt och givande och ger en grym möjlighet att få erfarenhet från olika organisationer och branscher, men det gör såklart att man inte får möjlighet att träffa sina kollegor på daglig basis. Därför var det här eventet ett värdefullt och efterlängtat tillfälle att få träffas och umgås med alla.

Dagarna började för min del med en morgonpromenad eller löparrunda i de fina omgivningarna. Efter en härlig frukost var det utbildning som stod på schemat. Jag valde att läsa kursen Controlling I eftersom jag länge varit nyfiken på controlling, men hittills mest arbetat med redovisning.  Mina förväntningar på kursen var att få en större förståelse för vad controlling innebär och vad som krävs av en controller. Utbildningen levde absolut upp till mina förväntningar, jag fick en bra introduktion till området och en inblick i en controllers vardag. Förutom givande föreläsningar, problemlösning i grupp samt en Excelkurs fick jag även ta del av intressanta diskussioner från kollegor med andra erfarenheter, både från linjebefattningar och konsultuppdrag.

Utöver controlling fanns även kurser inom IFRS, beskattningsrätt och försäljning, vilket passar bra för oss inom Insourcing då vi vanligtvis har uppdrag som redovisningsekonomer, ekonomichefer och controllers.

Efter en hel dag med utbildning serverades en god och trevlig middag i den gemensamma byggnaden, kvällen avslutades med en omgång boule eller kubb ute i den fina slottsparken. Hem från eventet tar jag med mig ny kunskap som jag är säker på att jag kommer ha nytta av både i nuvarande och framtida uppdrag. Jag har också lärt känna fler kollegor från andra kontor i Sverige, men också från övriga Norden. Det är ett värdefullt nätverk för erfarenhetsutbyte framåt.

Jag ser fram emot att träffa alla igen nästa år!

/Emilie


Kommentera