Att tänka på så här i jobbsökartider

Halloj allihopa,

Ansvar direkt var det ja. Efter sex veckor på EY befann jag mig helt plötsligt i Danmark, som del av ett team som utförde en IT-revision för ett företag som tillverkar enorma stålkonstruktioner. Vem hade trott det?

Inspirerad av min bloggkollega Emmas eminenta och något filosofiska inlägg häromdagen skulle jag vilja bygga vidare på hennes tankar om framförallt personlig identitet och utveckling genom att knyta tillbaka till hur det är att jobba på EY. När jag började söka jobb för lite drygt ett år sedan visste jag ännu inte exakt vilket jobb jag letade efter. Jag inser nu i efterhand att det som gjorde mitt jobbsökande tydligare, och så småningom ledde mig till EY, var att jag omedvetet följde Emmas uppmaning: Jag funderade över vad som egentligen är viktigt för just mig.

Tro det eller ej, men jag kom faktiskt fram till ett par användbara slutsatser. Ironiskt nog var de dock ganska motsägelsefulla. Å ena sidan insåg jag att jag ville till en arbetsgivare där jag tidigt skulle få mycket ansvar. Å andra sidan var jag skraj att de saker jag hade lärt mig i skolan inte skulle vara tillräckliga (räknar med fet igenkänningsfaktor här). De här slutsatserna gjorde att jag började leta efter en arbetsgivare som uppskattade min learning-by-doing-mentalitet men ändå hade ett omfattande onboarding-program som skulle se till att jag snappade upp rätt kunskaper. Det var kombinationen av dessa två som framförallt gjorde att jag sökte mig till EY.

Om ni är det minsta lik mig och vill hitta ett jobb där ni slipper oroa er för att sitta på avbytarbänken eller bli lämnade i sticket råder jag er verkligen att ansöka till EY. Som nyutexaminerad managementkonsult på Advisory Services blir man belagd på ett externt projekt typ en kvart efter att man kliver in på kontoret första dagen. Dessutom får man all tänkbar och otänkbar träning man behöver genom EY:s egna utbildningsprogram SPOT ON (som min kollega Stephanie skrev om i vintras). Ansökningsperioden till Advisory Services och min avdelning Risk är öppen i detta nu, så om ni inte redan har ansökt tycker jag att ni borde kolla er i spegeln och ta er en rejäl funderare över era livsval.

Skämt åsido, det bästa rådet jag kan ge är egentligen som Emma skrev: Fundera ut vad som är viktigt för er och vad ni vill åstadkomma och hitta sedan en arbetsgivare som delar era insikter. För mig låg EY högst upp på listan. Jag hoppas att det är detsamma för er och att vi syns i augusti!

Vid pennan, your one and only Jesper


Kommentera