Fördelen med att inte börja ensam

Maja, Snez, Louise (från Halmstadskontoret) och Johan på väg till avslutningsmiddagen på vår utbildningsresa i Toledo, Spanien.

Alla känner igen känslan av att vara ”ny på jobbet” och för första gången möta sin nya arbetsplats och sina nya kollegor, man är nervös sedan några dagar tillbaka och orolig för vad som komma skall. Dessa känslor (fast jag vågar påstå – något värre) var helt i linje med vad jag kände den 22 augusti, första dagen på EY ”Hälsingholm”. Jag tillhör Assurance på EY i Nordvästra Skåne, vilket innefattar kontoren i Helsingborg och Ängelholm – ”Hälsingholm”. Oron och nervositeten av att vara ny övergick snart i ett lugn och en trygghet av att ha fem andra nya kollegor, som samtidigt påbörjade sin resa på EY och som visade sig vara i princip lika vilsna (sorry vänner) som jag.

Dessa fem personer (Maja, Snez, Johan, Sara & Mentor) är fantastiska kollegor som jag har kommit nära på bara 1,5 månad. Vi har alla ringa erfarenhet och står inför samma utmaning. Jag ser det som en stor fördel att ha börjat samtidigt och på samma nivå som fem andra – det borde alla ha lyxen att göra! Vi har hjälpt varandra i frågor om revisionsmetodik, men också med skrivarinställningar, att hitta rätt utbildningssal och till och med att dricka upp sangriakaraffen under vår utbildningsresa i Spanien. Det har känts skönt att inte alltid behöva vara den enda som ställer frågor och att jag genom mina andra nya kollegors frågor fått bekräftat att vi ofta har samma funderingar. Istället för att fokusera på nervositeten av att vara nyast på jobbet har jag kunnat lägga mer fokus på att ta till mig kunskap från affärsområdet Assurance i allmänhet, men från mina erfarna nordvästskånska kollegor i synnerhet.

Snez, Sofia, Christian och Frida under en vanlig dag på kontoret i Ängelholm.

Precis som mina bloggkollegor tidigare nämnt började även jag min tid på EY med utbildningar i Stockholm och Toledo, Spanien. Därefter fortsatte utbildningen på hemmaplan för oss nya nordvästskåningar under ytterligare två veckor. Vi fick förmånen att repetera delar av den kunskap vi fått i Stockholm och Spanien, repetition som kändes väldigt viktig att få då vi fått ta del av mycket information på kort tid. Mina fyra veckor av utbildning avslutades med en fartfylld kick-off på ribbåtssafari i Kattegat och mina bästa danssteg på Leffes Lounge.

De senaste två veckorna har jag fått smygstarta mina första revisionsuppdrag och dessutom gjort mina första besök ute hos kund. Det är inspirerande att praktisera den teoretiska introduktion jag fått och jag märker att utmaningarna blir fler och fler. Jag skulle ljuga om jag påstod att det inte är otroligt mycket att lära inom revisionsyrket och något jag redan förstått är att inget uppdrag är det andra likt. Mina frågor kommer förmodligen inte att avta, men jag känner en trygghet i att vara omringad av kollegor som tålmodigt hjälper mig att hela tiden ta nya steg. Jag känner mig övertygad om att jag hittat rätt och ser så mycket fram emot fortsättningen på detta äventyr!

På fredag har de rutinerade 2-åringarna (de kollegor som är inne på sitt andra år på EY) bjudit in oss rookies till after work i Helsingborg, ett av många andra roliga evenemang utanför kontoret som jag ser fram emot. Det ska bli kul att prata om annat än PM, GAM, CRA, OSP och annat revisionssnack, även om jag misstänker att vi kommer bli utsatta för ett och annat prank….

På återläsande,
Johanna


Kommentera