Amsterdamresa, Barcelonaresa och utvecklingsresa

Lagbild från TAS Sector Battle
Lagbild från TAS Sector Battle.

Jag har svårt att förstå att nio månader redan har gått sedan jag tog mitt pick och pack och begav mig från Stockholm till Göteborg för att börja på Transaction Advisory Services (TAS), affärsområdet där jag tidigare gjort ett internship (fast på Stockholmskontoret). Jag jobbar med kommersiell och operationell due diligence, integrationer och carve-outs, ungefär som en managementkonsult men med fokus på transaktioner skulle man kunna säga. Lisa heter jag och jag tänkte framöver dela med mig av projekterfarenheter, internship-tips, Göteborgskontoret jämfört med Stockholmskontoret, hur det är att ha majoriteten manliga kollegor på TAS Göteborg och alla möjliga reflektioner över mitt nya liv på västkusten. Men idag skulle jag vilja berätta vart i världen EY tagit mig hittills.

Sedan jag började i januari har jag hunnit vara på kurs i Amsterdam och Rotterdam, projekt i Stockholm och Oslo, introduktionsvecka med andra nyanställda i Toledo och nu senast kick-off utanför Barcelona med TAS Norden. Från dessa resor tar jag med mig ny kunskap om EY, TAS och transaktionsbranschen, samtidigt som jag har fått en massa nya kontakter runtom i Europa.

Nyanställda på TAS Sverige i Toledo
Nyanställda på TAS Sverige i Toledo.

Eftersom jag nyligen kommit hem från kick-offen så tänkte jag berätta lite mer om vad vi gjorde där. Den ägde rum en torsdag till söndag i Lloret del Mar utanför Barcelona, och innehöll en salig blandning av föreläsningar och sociala aktiviteter. Första konferensdagen handlade om hur våra team fungerar, och vikten av olikheter inom teamen. I relation till den här diskussionen kändes det extra kul att bland oss fem som är nyanställda analytiker i min grupp i Stockholm/Göteborg i år så är vi tre tjejer och två killar, ursprungligen från fyra olika länder. Andra konferensdagen var alla uppdelade i mindre grupper baserat på sektorfokus. Alla inom TAS har fått välja en bransch som man är extra intresserad av och som man har möjlighet att fokusera på tillsammans med likasinnade. Jag själv tycker att det är spännande med detaljhandeln, speciellt klädindustrin, och har därför valt att fokusera på sektorn Consumer Products & Retail. Andra möjligheter är exempelvis Private Equity, Industrial Products och Life Sciences.

När dagens mer seriösa aktiviteter var över var det dags att fortsätta i våra sektorer och tävla mot varandra i TAS Sector Battle! Grenar som sten-sax-påse, hinderbana med förbundna ögon och frågesport genomfördes i solen på stadens idrottsarena. Jag önskar jag kunde säga att mitt lag briljerade och vann alla grenar, men i brist på sanning i det uttalandet kan jag i alla fall garantera att vi hade kul! Hela kick-offen avslutades med galamiddag, underhållning och en och annat dansmove innan det var dags att bege sig hem till Sverige igen.

Jag kan inte räkna upp dessa resor utan att nämna en annan typ av resa som EY tagit mig på. Det har varit en tidvis väldigt intensiv första tid på jobbet, med korta deadlines och stort ansvar, men den utveckling jag redan märker hos mig själv är väldigt motiverande och något att komma ihåg under dagar när jag känner mig som en riktig rookie (tro mig, de dyker upp för alla).

Min resa med EY har bara börjat och jag ser fram emot en spännande höst tillsammans med alla härliga kollegor!

 


Kommentera