#AuditorProud på #EY

Takterassfika i Göteborg med goa kollegor.
Takterassfika i Göteborg med goa kollegor.

Hej igen alla bloggläsare! Hoppas ni alla mår bra och att starten på hösten har varit bra. Trots regn i Göteborg (jag vet, helt ofattbart) så kan man helt klart säga att september månad har varit kanon här på EY.

Idag tänkte jag skriva om yrket revision, varför jag anser att yrket är viktigt, varför jag valde att jobba med revision och varför jag tycker att man ska satsa på en karriär inom revision.

För min egen del hade jag i början av studierna inte någon riktig koll på vad det var som intresserade mig när det gällde arbetslivet. Jag valde utbildningar som passade mina styrkor men även utbildningar som möjliggjorde att jag kunde nå ett stort spann av olika yrkesroller. Jag kände mig ganska tudelad i vad man skulle hålla på med när man blev ”vuxen”. Under studietiden mötte jag några revisionsbolag och visste väl inte egentligen vad det faktiskt innebar men människorna var trevliga och man fick godis vid deras monter så intresset väcktes. Jag började läsa på mer och mer om vad yrket handlade om och tyckte att det lät mer intressant desto mer jag läste på vad en revisor faktiskt gör.

Vad som lockade mig mest med ett yrke inom revision var att jag kunde komma i kontakt med olika sorters företag. Att jobba med revision ger dig en fantastisk möjlighet att få insikt i hur olika branscher fungerar. Att få jobba med olika företag och olika sorters personligheter förbättrar inte bara framtidsförutsättningar för näringsverksamhet i dess helhet utan ger även en personlig utveckling som jag anser vara viktig. Att kunna hjälpa kunden samtidigt som jag själv utvecklas är en möjlighet som inte hittas enkelt och framförallt inte i en lika vid spridning som inom revisionsyrket.

En annan fördel med att jobba på EY i Göteborg är givetvis fredagstennisen.
En annan fördel med att jobba på EY i Göteborg är givetvis fredagstennisen.

Revision = Flexibilitet
Gillar du när den ena dagen inte är den andra lik? Då kan jag rekommendera ett jobb inom revision. Ett jobb som innebär nya team och olika sammansättningar av människor men samtidigt eget ansvar att lösa problem och sätta sig in i företag. I och med att man jobbar med nya människor nästan konstant så lär man sig så mycket av vad andra personer kan, det ger en enorm möjlighet för den egna utvecklingen. EY är en bra arbetsgivare eftersom du får en enorm spridning på olika typer av företag, företag som man annars aldrig hade tänkt tanken på att de fanns ens.

Den 28:e september är det Auditor Proud day. Det är en dag som där vi inte ser revisorer från andra bolag som konkurrenter utan går ihop för att väcka intresse kring yrket och inspirera andra att sprida ordet om varför vi anser att det EY och andra revisionsbolag gör är viktigt. Gillar du EY och tycker att revisionsyrket är världens bästa? Använd gärna taggarna #EY och #AuditorProud i sociala medier just idag.

 


Kommentera