”Jag har en fråga: vad står DTA för?”

Här är jag med min kollega Maria Bragée som har varit engagerad i välkomnandet av oss nya på min avdelning 1266.
Här är jag med min kollega Maria Bragée som har varit engagerad i välkomnandet av oss nya på min avdelning 1266.

Det är en av alla frågor jag har ställt under min första tid på EY. Nu har det gått lite över en månad sedan jag tog mina första nervösa steg in genom den tunga dörren på Jakobsbergsgatan 24 i Stockholm. Det har varit dagar fyllda av nya utmaningar, men framförallt många roliga stunder. Nya kollegor att hälsa på i korridorerna och ny information att banka in i hjärnan. Ny information resulterar även i utmaningar och en av utmaningarna som jag har stött på den första månaden är alla förkortningar. Alla de hundratals förkortningar som förekommer dagligen. UTB, AR, IR, WT, PGAP och mycket mycket mer. Hur svårt är det egentligen att faktiskt säga hela ordet?

Lätt för mig att säga nu i början när min första månad på EY precis har nått sitt slut. Troligtvis kommer även jag att stå där om några månader och spotta ur mig förkortningar till höger och vänster, och varför det? Jo, för att JAG KAN. Jag tror inte ens att det är något som mina mer erfarna kollegor tänker på längre och det kan kännas som en liten struntsak. Men sanningen är den att en förkortning lätt kan få en koncentrerad hjärna att halka av banan. I samma stund som jag frågar mig vad JE står för har jag tappat fokus på efterföljande mening.

Men vet ni vad! Jag, liksom alla andra, kommer att lära mig och det snart. Jag lär mig något nytt varje dag. Det är fantastiskt hur snabbt hjärnan kan snappa ut och lagra information. Inlärningskurvan som ny på EY pekar rakt uppåt, men trots att det är en utmaning är det väldigt kul. Det hade dock inte varit detsamma utan allt stöd och all hjälp som finns på en armlängds avstånd. Kollegorna runt omkring kan svara på allt mellan himmel och jord, och det är ingen som dömer dig för att du ställer en dum fråga. Något som definitivt underlättar här är även det faktum att alla blir tilldelade en varsin fadder, precis som Jacob berättade i ett tidigare inlägg. En fadder finns där när du vill ställa en fråga, bolla lite idéer eller kanske bara ta en kaffe. Augusti 2018 är det istället jag som är fadder och vem vet, det kanske är just dig jag får äran att hjälpa med konstiga förkortningar och diverse frågor.

Nu är det dags för mig att lämna över till mina kära kollegor på Karriärbloggen ett tag … och just det, för den som undrade står DTA för så är det deferred tax asset. Den du!

Be right back (Brb),

Hanna


Kommentera