Med Tax på kick-off i Berlin

Pigg och glad efter tre fullspäckade dagar i Berlin.
Pigg och glad efter tre fullspäckade dagar i Berlin.

Nu har det gått fyra veckor sedan tog jag mina första, något nervösa, steg in på kontoret. Det har varit fyra roliga och oerhört lärorika veckor och dagarna har bokstavligt talat flugit förbi. Varje dag har varit en ny utmaning och jag är oerhört glad och tacksam över att vara omgiven av erfarna och kunniga kollegor som har guidat mig genom mina första veckor på EY.

Jag jobbar på kontoret i Helsingborg vilket är mindre jämfört med kontoren i storstäderna. En av fördelarna med att börja på ett mindre kontor är att det går relativt snabbt att lära känna sina nya kollegor och att få en överblick av vilka som jobbar med vad. Alla har varit och är väldigt välkomnande och jag känner mig redan som en i gänget.

Utöver att ha spenderat tid på kontoret och varit en vecka i Toledo har jag hunnit med en kick-off i Berlin tillsammans med alla som jobbar på Tax i Sverige. Efter att ha gått upp i ottan landade vi i Berlin en tidig lördagsmorgon. Väl framme på hotellet blev det ett kärt återseende med många kollegor som jag lärde känna under veckan i Toledo. Det faktum att det inte hade hunnit gå mer än en vecka från det att vi sagt hejdå till varandra på flygplatsen i Spanien till att vi träffades igen var riktigt kul och det känns som att jag i mina nya kollegor även har funnit nya vänner.

Under vår guidade tur i Berlin gjorde vi självklart ett stopp vid Brandenburger Tor.
Under vår guidade tur i Berlin gjorde vi självklart ett stopp vid Brandenburger Tor.

De tre dagarna i Berlin bestod av en bra kombination av informativa föredrag och sociala aktiviteter. Efter en lördagseftermiddag med konferens begav vi oss till en restaurang där det serverades kött i alla dess former tillsammans med knödel på stora fat. Detta intogs i en livlig miljö ackompanjerat av ett liveband med en väldigt spännande repertoar och avslutades med ringdans runt restaurangen.

Söndagen bestod precis som lördagen till stor del av föredrag och vi fick bland annat lära oss om överlåtelse av aktier och de föreslagna nya skattereglerna för företagssektorn. På eftermiddagen stod en guidad busstur av Berlin på schemat. Även om jag har varit i Berlin tidigare var det ett spännande att upptäcka nya platser och att få se mer av staden. Precis som lördagen avslutades även söndagen på en restaurang tillsammans med alla kollegor, dock i avsaknad av både ringdans och knödel.

Efter att konferensen avslutades på måndagen var det dags att bege sig hemåt igen. Fulladdad med information och energi från tre fullspäckade dagar landade jag på kontoret, något tröttare än innan jag åkte men mer än redo att ta mig an hösten. Bland det bästa med kick-offen var att nätverka och att lära känna kollegor från de olika kontoren runt om i Sverige. Som nyanställd uppstår det många frågor varje dag och jag vet att jag förväntas att ställa frågor för att lära mig. En fantastisk fördel med att börja på ett företag som EY är att det alltid finns någon att vända sig till och efter att ha spenderat tre dagar med de flesta av mina nya kollegor känns det som en ännu större självklarhet att även kontakta någon som inte sitter på samma kontor som jag gör. Det finns mycket att vinna med ett stort nätverk och tack vare dagarna i Berlin har mitt utökats.

Mina första veckor på EY har varit intensiva, lärorika och framför allt roliga. Jag är övertygad om att hösten kommer att fortsätta i samma anda och jag ser fram emot varenda dag av den!


Kommentera