En rookies bekännelser

Jacob heter jag, är nyanställd på EY i Göteborg och jobbar inom affärsområdet Assurance. Många tankar har susat förbi under den första veckan på jobbet. När jag kom in på kontoret efter utbildningsveckan i Toledo, så var jag ganska mör men kände mig ändå redo. Dags att sätta sig in i revisionsyrket i praktiken. Det kändes nästan som första skoldagen om igen, lite pirr i magen men ändå förväntansfull inför att på riktigt få sätta igång med att börja jobba för Nordens mest attraktiva arbetsgivare, EY.

IMG_0153
Avslutningskvällen i Spanien med några av göteborgarna.

När jag kom in på Parkgatan 49 så var det härligt att åter träffa alla de nya kompisar som jag lärt känna under Toledo-veckan. Efter att ha spenderat större delen av Spanien-tiden med sina kollegor så kändes det som en evighet att vara ifrån dem en hel helg. Vi kom snabbt igång med att sätta oss in de olika företag som vi ska arbeta med under året.

Jag kan medge att man kan känna sig full av frågor i början: Vad är det jag ska göra och framförallt hur genomför jag olika uppdrag? Då är det väldigt skönt att veta att man alltid kan fråga sin fadder. En fadder är en medarbetare som oftast har jobbat ett år och som kan agera bollplank till förvirrade nyanställda. Som ny tycker jag det är fantastisk att kollegorna tar sig tid för att hjälpa mig. Och att dessutom få responsen ”bra att du frågar” efteråt, är guld värt. Även om alla har varit nya en gång i tiden uppskattar jag att folk vill att man ställer frågor, det blir så oerhört mycket lättare för mig som nyanställd att lära mig mer om jag vet att jag har support från mina kollegor. Feedback-kulturen genomsyrar hela företaget och jag känner verkligen att det är högt i tak.

Något annat som jag tagit del av under första veckan och som jag värderar högt är engagemanget från seniora kollegor, som har introducerat alla de människor som jag ska jobba med. Göteborgskontoret är det näst största i Sverige så det blir en hel del ansikten att hålla koll på, då underlättar det att man har flera olika man kan vända sig till för att få hjälp.

Min första vecka har helt klart mött mina förväntningar och jag känner att jag ständigt utvecklas på EY. Nya uppdrag, människor, interna kurser och intryck uppstår hela tiden vilket passar mig som handen i handsken. Med kollegor som förgyller ens vardag springer tiden iväg och första veckan på kontoret har även den, trots mycket ny information och diverse tekniska strul med jobb-mejl och dylikt, gått i ett rasande tempo.

Nu ser jag fram emot att använda mina nya kunskaper för att hjälpa våra kunder på bästa möjliga sätt.

/Jacob


Kommentera