Roses are red, violets are blue, we love Toledo, you would have too

Hallå allt skönt folk där ute i stugorna!

Det känns lite märkligt att säga men äntligen är sommaren slut! Missförstå mig inte, jag har njutit av min ledighet och den sorgligt vitamin D-snåla svenska sommaren precis lika mycket som alla ni andra. Dock så har jag i bakhuvudet hela tiden burit runt på en sorts förväntansfull längtan som nu äntligen är över. Hösten är här och det är dags att ansluta sig till en av Nordens mest attraktiva arbetsgivare. EY, NU KÖR VI!

Bloggänget möttes såklart upp i Toledo!
Bloggänget möttes såklart upp i Toledo!

Jag är i skrivande stund precis hemkommen från Toledo i Spanien. Som nyanställd på EY kickstartas karriären med att man får ta del av företagets egna utbildningsprogram som anordnas där årligen. Utbildningen, the Nordic Induction Program (eller NIP), involverar samtliga nyanställda från alla affärsområden och alla kontor i hela Norden. Sammanlagt var vi alltså drygt 750 nyanställda på plats i Toledo, vilket i sig var en sjukt mäktig upplevelse.

När jag nämnde för morsan att jag skulle ned till Spanien med EY i 10 dagar var hennes kommentar ”Gud vilken lugn och skön start på jobbet.” Sanningen visade sig dock vara det motsatta, då induktionsprogrammet var en väldigt intensiv och fullspäckad utbildning på alla sätt. Vi undervisades om grunderna i problemstrukturering och case-solving, vi utforskade både Toledo och Madrid, och vi lärde oss att dansa som bara managementkonsulter kan. Faktum är att i princip samtliga våra föreläsningar involverade ett dansmoment, vilket självklart cementerade Advisorys position som EY:s obestridliga danskungar! Jag hoppas bara att det svenska nattvimlet är redo för alla de revolutionerande dansmoves som uppfanns där nere i Toledo …

Vi dansade på alla möjliga sätt. Här horisontellt på ett klassrumsgolv.
Vi dansade på alla möjliga sätt. Här horisontellt på ett klassrumsgolv.

Utbildning och dans i all ära, men det som gjorde NIP till en perfekt start på EY-karriären var utan tvekan alla fantastiska människor jag lärde känna. Under våra 10 dagar i Toledo lärde vi inte bara känna varandra som nyanställda, utan vi fick också träffa mer seniora kollegor och partners. Och när jag skriver ”träffa” menar jag inte att vi bara morsade på varandra i förbipasserande på hotellet. Nej nej.  Jag menar att vi faktiskt spenderade så pass mycket tid ihop att vi tillsammans framförde Justin Bieber’s ”Despacito” på ett torg i Toledo för allmän beskådan. Tro mig, EY:s partners vet hur man svänger på höfterna.

Med NIP i bagaget ser jag fram emot en oerhört rolig och lärorik höst! Fortsätt följa oss här på bloggen vetja, så är jag förhoppningsvis ännu lite mer varm i kläderna nästa gång jag hör av mig!

Over and out,
Jesper


2 reaktioner på ”Roses are red, violets are blue, we love Toledo, you would have too

Kommentera