5 erfarenheter efter 10 månader som konsult

10 dagar i Toledo, Spanien – en perfekt start för att lära känna mina nya kollegor och vänner.
Tio dagar i Toledo, Spanien – en perfekt start för att lära känna mina nya kollegor och vänner.

Med mitt sista inlägg som bloggare vill jag summera 5 tankar som gått igenom mitt huvud under mina 10 första månader som managementkonsult på EY:s Risk Advisory:

1. Vilka fantastiska människor jag lärt känna! Efter att ha spenderat 10 dagar i Toledo, Spanien, åkt på konferens både i Riga och Åre samt ätit otaliga härliga luncher och middagar tillsammans kan jag utan tvekan säga att jag har helt fantastiska kollegor.

2. Det var inte så läskigt som jag föreställde mig. Jobbet har varit väldigt utmanande, men på ett sätt jag uppskattat, där man lär sig något nytt varje dag! Och OJ vad kul det har varit att få jobba med så duktiga och erfarna människor som inspirerar, stöttar och peppar en när man känner att man inte kan eller hinner med allt.

Hela Advisory Sverige samlade i Åre för team-building och utvecklings konferens.
Hela Advisory i Sverige samlades i Åre för team-building och utvecklingskonferens.

3. Ibland jobbar jag mycket, ibland inte. Arbetsbördan kan ibland vara större och ibland mindre, helt beroende på projektet du är på och när resultatet ska levereas. Oftast varierar det från vecka till vecka, men det är sällan jag har behövt sitta väldigt sent och jobba – något jag trodde var en del av konsultarbetet. Du utgår helt enkelt från 40-timmarsveckor, precis som på vilket jobb som helst!

4. Ja, det är helt naturligt att ha med sig matlåda till kontoret. Innan jag började på EY funderade jag mycket på hur man gjorde med luncher, då jag fått en bild av att man äter mycket ute när man jobbar på EY men jag själv gillar att laga min egen mat. Men nu såhär 10 månader senare kan jag berätta att jag ca 70% av tiden har med matlåda, vilket det är många andra som också har.

På vissa kunduppdrag får man helt enkelt anpassa klädseln lite.
På vissa kunduppdrag får man helt enkelt anpassa klädseln lite.

5. Nej, du behöver inte ha stilettklackar och kostym varje dag! När jag började tänkte jag att det var skjorta, kostym och klackar som gällde dagligen. Men nej, självklart inte – du ska vara hel, ren och välklädd men det är också viktigt att känna sig helt bekväm i sina kläder!

Bloggåret går alltså mot sitt slut, men jag kan inte riktigt släppa Karriärbloggen och kan med glädje berätta att jag nu istället kommer att bli projektledare för den. Så spännande tycker jag! Så, mig blir ni inte av med ännu. 🙂 Allt gott, så ses vi!

Stephanie

Några padelpass har rivits av innan jobbet med kollegorna. Denna gång var Josefin Berntson och Josefin Dahlerus med!
Några padelpass har rivits av innan jobbet med kollegorna. Denna gång var Josefin Berntson och Josefin Dahlerus med!

Kommentera