Tack och bock!

Då jag startade med en bild på kullen i Toledo, avslutar jag med en bild från Rhodos.
Det började och slutade med utbildning på varmare ort. Mitt första inlägg hade en bild på kullen i Toledo, och nu avslutar jag med en bild från Rhodos.

Nu har det blivit dags för mig att tacka för den här tiden.

Mitt avslutande inlägg här på Karriärbloggen innebär att jag nästan har hunnit jobba ett år på EY och ska därmed lämna blogg-pinnen till någon i nästa kull. Det är svårt att förstå hur snabbt tiden har gått och ännu svårare att förstå hur jag ska kunna sammanfatta allt i ett litet inlägg. Jag tänkte därför spalta ned mina viktigaste/roligaste upplevelser under det första året på EY.

  1. Att du ständigt inser hur mycket du har hunnit lära dig! Du förundras över att du börjar svara på dina egna men även kollegors frågor. Du börjar jobba mer självgående och förstår helheten av det du gör. Den känslan är lika härlig varje gång den infinner sig!
  2. Punkt 1 hade aldrig heller infunnit sig om det inte vore för alla toppenkollegor! Att dessa alltid har tagit sig tid för att svara på frågor men även för att kunna lämna ifrån sig olika typer av nya uppgifter och nya områden som du får ansvara för, gör att du hela tiden lär dig.
  3. Att få lära känna min ”kull”! Både på revision i form av utbildningarna i Toledo och Rhodos bland annat och genom att vi har jobbat tillsammans med mindre och större uppgifter. En och annan kafferast och after work har såklart spelat in i detta. Men även samma kull i andra service lines: Advisory, TAS, FAAS och Tax, med vilka jag fick nöjet att planera kontorets julfest. Även detta har lett till ytterligare glada och välbehövliga kafferaster och after works.
  4. Alla härliga teamkonstellationer! Att få jobba med så många olika personer gör att man lär sig mycket praktiskt men också lär känna så många av sina kollegor. Detta har varit särskilt tryggt under högsäsongen när man har fått lösa krångliga uppgifter snabbt med stor hjälp från sina teammedlemmar.
  5. Hur enkelt det ändå var att ta steget in i sitt första jobb efter universitetet, nu med facit i hand! Att direkt få ta ansvar över sitt eget arbete och medverka i alla olika delar av revisionen, både på kontoret och ute hos kund. Allt detta gör att du direkt kommer in i jobbet och känner dig mer säker på det du gör!

Med det sagt tackar jag för mig och hoppas på en riktigt härlig sommar!

/Hanna


Kommentera