Det här uppskattar jag mest på EY

Här är jag! Njuter i solen på Göteborgskontorets takterass.
Här är jag som njuter i solen på Göteborgskontorets takterass.

Hittills i bloggen har jag mestadels skrivit om konferenser, festligheter och annat kul man gör utanför arbetstid på EY så denna gång tänkte jag fokusera på hur jag upplever jobbet.  I ett relativt kort inlägg tänkte jag därför förklara vad jag uppskattat mest under mina första nio månader på EY. Det finns självklart fler positiva punkter att skriva om man här har ni ett axplock som jag tycker sticker ut lite extra.

Först och främst måste jag verkligen lyfta Spot On, EY:s introduktionsprogram för nya managementkonsulter. När man börjar jobba som konsult kan man ibland känna att skolan kanske inte gav en alla verktyg man behövde för att vara väl förberedd. Att erbjuda ett 2-årigt program som innehåller kurser, nätverkande och interna projekt där man kan ta ut svängarna och testa på olika saker är en grym möjlighet man får på EY. EY investerar verkligen mycket pengar och resurser i programmet och jag tror alla nya konsulter håller med mig när jag säger att det uppskattas!

Vidare måste jag också berätta hur glad jag är för mina kollegor. Att få jobb på EY kan kännas som en oändlig process men den funkar fantastiskt bra. Mina kollegor är grymma människor, både som vänner och professionellt och de förgyller varje dag på jobbet. Under dessa nio månader har jag verkligen förstått hur mycket kollegorna betyder för att jobbet ska vara en rolig plats att gå till. Att jobba sena kvällar när det krävs känns tack vare kollegorna (nästan) alltid inspirerande och givande.

Den tredje positiva aspekten jag vill lyfta är feedbackkulturen som finns på EY. Det är ett stort fokus på feedback och vi har många metoder som gör att det blir enklare att både ge och ta emot feedback. Såklart är vi inte perfekta på det men jag tror att vi ligger långt före många andra företag. Vi har bland annat initiativ där utvalda projekt måste genomföra framtagna övningar och dokumentera utvecklingen genom hela projektet. Vidare kör väldigt många projekt ”Feedback Friday” som innebär att man sätter sig ner varje fredag och pratar om vad som gått bra under veckan och vad som borde/kunde gjorts annorlunda. Feedback är en grundpelare för att kunna utvecklas i den takt man önskar och enligt forskning har det dessutom blivit viktigare för vår generation om man jämför med de något äldre. Bra EY!

Som en sista punkt vill jag också påminna alla tjejer från som är intresserade av Advisory services att söka till vårt event som går av stapeln den 11 maj i Göteborg! Det kommer bli en supertrevlig kväll som avslutas på en av mina favoritrestauranger!

Ha det gott,

Arvid Petersen


Kommentera