På resa med EY: nyss Mexiko, snart Asien

Jag passar på att klättra i berg under en ledig helg.
En lördag passade jag på att klättra i berg.

Jag heter Jakob Fredriksson och jag började jobba på EY i somras, direkt efter examen. Mitt nuvarande projekt tar mig kors och tvärs över jordklotet och låter mig få både djup och bred insikt i företags verksamheter. En bonus är att jag dessutom får uppleva många spännande kulturer.

Vad är det jag gör?
Jag är managementkonsult och under min tid på EY har jag jobbat med flera spännande kunder och projekt. Just nu jobbar jag med internrevision för ett stort globalt företag med kontor över hela världen. Det går ut på att jag tillsammans med ett par kollegor besöker företagets kontor för att identifiera eventuell riskexponering och se

Solpyramiden - Teotihuacan strax utanför Mexico City.
Solpyramiden – Teotihuacan strax utanför Mexico City.

förbättringsmöjligheter inom verksamheten. Vi tittar på allt från hur bolaget styrs och hur den finansiella rapporteringen genomförs till hur sälj- och marknadsföringsprocessen ser ut, med mera. Målet är att ständigt förbättra verksamheten.

Jobbet är väldigt lärorikt med stor variation. Jag får träffa högt uppsatta människor med stor kunskap inom sitt område och jobbar nära i team vilket resulterar i att vi verkligen lära känna varandra. Så är du intresserad av att jobba med människor från andra kulturer och vill få djup insikt i hur företag fungerar kan jag verkligen rekommendera internrevision.

Området Condesa i Mexico City, väldigt grönt och mysigt. Gamla folkvagnsbubblor är en vanlig syn i Mexiko.
Området Condesa i Mexico City, väldigt grönt och mysigt. Gamla folkvagnsbubblor är en vanlig syn i Mexiko.

Hur ser min tid ut på ett projekt?
Mycket av tiden spenderas hos företaget jag besöker men på helgerna hinner jag med sightseeing. Under min senaste resa passade vi på att besöka pyramiderna utanför Mexico City vilket var en upplevelse. Vi gick även på mexikansk wrestlig och turistade i Mexico City (i 30-gradig värme).

Nu har jag varit hemma i ett par dagar och det börjar bli dags att börja förbereda nästa äventyr.

Nästa stopp, Asien!

/Jakob


En reaktion på ”På resa med EY: nyss Mexiko, snart Asien

Kommentera