Jobbet på EY ger ständiga miljöombyten, nya kollegor och oväntade perspektiv

Här är jag och kollegorna på nyinvigningen av vårt Stockholmskontor. Tårta!
Här är jag och kollegorna när vi äter tårta och firar nyinvigningen av vårt Stockholmskontor.

Jag heter Erik Nordqvist och jag arbetar som konsult på EY:s affärsområde Insourcing Services i Stockholm. Här har jag fått möjlighet att jobba på uppdrag både i andra städer inom Sverige men även internationellt. Jag vill här dela med mig av de erfarenheter jag har av att vara en del av ett internationellt konsultbolag.

Min egen bakgrund är studier utomlands under fem år vilket har gett mig en försmak för att jobba i en internationell miljö. Det lockade mig till EY, som erbjuder möjligheter i princip hela världen. Jag tycker även att det kan bli lite monotont att vara på samma plats under en längre tid vilket var en av anledningarna till att jag ville bli konsult. Det gör också att Insourcing Services passar mig som handen i handsken.

Insourcing Services erbjuder interimslösningar i ekonomitjänster som kräver några års erfarenhet, exempelvis controller, redovisningsekonom och ekonomichef. Vi konsulter blir under tiden vi jobbar hos kunden en del i teamet där. Marknaden för interimslösningar inom ekonomifunktioner är starkt växande och EY har positionerat sig i en ledande roll i segmentet. Då vi har kunder i hela Sverige finns möjligheten för oss konsulter att åka på uppdrag i andra städer än där vi själva är stationerade. Därtill kan tilläggas att vi lever i en alltmer global värld vilket gör företag mer internationella till sin natur. Detta skapar en efterfrågan på kompetens och erfarenhet av internationella miljöer, något som EY jobbar aktivt med att promota hos oss medarbetare.

Jag har bland annat haft ett spännande redovisningsuppdrag i Göteborg, en stad jag tidigare bara besökt vid enstaka tillfällen. Det är kul med miljöombyte men också att lära känna nya personer och bygga sitt kontaktnät över hela Sverige. Jag trivdes också mycket bra som redovisningsansvarig, en roll som skiljde sig från tidigare uppdrag som främst varit inom controlling. Får man möjlighet att prova på olika roller inom ekonomifunktionen tycker jag definitivt att man skall göra det. Det är ovärderliga erfarenheter som jag har nytta av oavsett vilken yrkesroll jag tar mig an senare i karriären.

Efter mitt uppdrag i Göteborg åkte jag direkt ner till Düsseldorf i Tyskland för ett roligt uppdrag som controller för ett internationellt läkemedelsföretag. Att jobba i en internationell miljö innebär att se problem ur olika vinklar, vilket har öppnat upp mitt eget perspektiv för hur ledarskap och kommunikation kan bidra till en kreativ arbetsmiljö.

Om du gillar internationella möjligheter och att vara en del av ett team med högpresterande konsulter i framkanten av en ständigt föränderlig företagsvärld, då tycker jag att du ska söka dig till EY:s Insourcing Services.

Med vänlig hälsning,
Erik


Kommentera