Hälsning från högsäsongens topp

Daniel, jag, Lovisa, Geraldine och Sandra började samtidigt, här avnjuter vi en fredagslunch.
Daniel, jag, Lovisa, Geraldine och Sandra började samtidigt, här avnjuter vi en fredagslunch.

Tiden. Nu har jag varit på toppen av min första högsäsong (they say… ). Tiden har sprungit förbi i ett rasande tempo och det känns bra! Vad högsäsong innebär har jag och mina bloggande kollegor berättat om i tidigare inlägg, det tänker jag inte återupprepa. Istället tänker jag passa på att återge dagsformen, känsla efter en högsäsongsdag.

Mina ögon svider lite lätt efter ännu en dag framför dataskärmen, min klocka står på tidig uppgång fastän det redan är alldeles för sent för att jag ska hinna få min rekommenderade dygnsdos av sömn. Jag tycker jag har kämpat på i ett bra tempo och ändå har jag hunnit långt under vad min förhoppning att prestera under dagen var ställd till. Jag funderar över om jag kanske börjar bli förkyld men slår bort tanken och inser att det är mer troligt att nysningen kommer från damm – det var ett bra tag sedan jag dammsög.

Här om veckan var det fredagspub med tema SKAM, perfekt kolhydratladdning inför löpning..
Härom veckan var det fredagspub med tema SKAM, perfekt kolhydratladdning inför löpning..

Ni kanske har greppat, en stor del av vintern har spenderats arbetande och med kollegor. Såväl i arbetet som utanför, resterande tid har spenderats med övriga vänner och några timmar har även spenderats i träningskläder. Det har varit full rulle och det har varit fantastiskt roligt.

Jag som arbetar på avdelningen för ägarledda/tillväxt-företag kan hinna med ett par uppdrag på en vecka och eftersom det nu är vecka tolv så förstår man med enkel multiplikation att jag har hunnit vara på flera olika arbetsplatser, träffat olika typer av kunder och fått insikt i vitt skilda verksamheter. Jag har utvecklats för varje dag och vid närmare eftertanke slår det mig vilket högt snitt det blir på kunskapsintag i förhållande till antal arbetade dagar under högsäsongen.

Häromdagen åt jag lunch med en vän som numer jobbar på en ekonomiavdelning. Hon var stressad över att revisorerna (du läste rätt) snart skulle komma på besök och lyfte ett missnöje över att att hon inte längre kände trivsel med sina kollegor. Hon tillträdde, precis som jag, sin tjänst i augusti och kände nu att hon och kollegorna inte längre hade så mycket att hämta hos varandra. Då slog det mig, jag har konstant under högsäsongen jobbat i nya team med olika kollegor, på nya arbetsplatser och med olika kunder. En mer varierad tillvaro har jag nog aldrig upplevt tidigare i livet, det är nog en stor anledning till varför tiden har gått så fort. Vissa dagar har varit tunga och tempot har varit högt men det har vägts upp av omständigheterna kring arbetet – kollegorna och den stora variationen. Jag har fantastiskt tålmodiga, roliga och trevliga kollegor. Med det sagt följer här ett tips, från mig till dig. Oavsett vilket arbete du ser dig om efter, försäkra dig om att det inte bara är arbetsuppgifterna du brinner för utan även att arbetsplatsen verkar vara en plats där du kan komma att trivas.

Sandra, jag och Ebba sprang helt klart för långsamt eftersom vi hade såhär mycket energi kvar efter turen..
Sandra, jag och Ebba sprang helt klart för långsamt eftersom vi hade såhär mycket energi kvar efter turen..

På tal om trivsel och kollegor, jag har ju berättat om målet med Göteborgsvarvet. Igår var det dags igen, jag och två kollegor skulle ta en en numer traditionsenlig paus i kvällsarbetet och bege oss ut på en liten löptur. Just denna dag hade Stockholm fått ett vackert vitt täcke av minst ett par centimeter nysnö och den löpande trion var inte eniga i frågan huruvida löpturen var en bra idé. Men vi tog oss ut, vi fick luft – och vi blev pigga. Vi släppte jobbet och njöt av den vackra synen av Stockholm längs Strandvägen ut på Djugården och tillbaka. Helt klart en fördel med en centralt belägen arbetsplats, att ha Stockholms stadskärna runt knuten. Nu är vi ytterligare några stapplande steg närmare målgång i Göteborg!

Som sagt, det har varit mycket jobb men det finns självklart tid för livet – det handlar om  eget ansvar och vilja. Och så handlar det om att ha kul längs vägen!

Det var en liten uppdatering från brinnande högsäsong, som vanligt är det bara att höra av dig om det är något du funderar över eller önskar höra mer om!

Allt gott,

Karolina


Kommentera