EY @ Women In Tech

Ett gäng tech-tjejer i EYs monter under dagen. Längst till vänster ser ni Cecilia Le Ridou som skrivit ett gästinlägg på karriärbloggen tidigare om hennes jobb inom cyber security på Risk Advisory här på EY.

Onsdagen den 8 mars var det den internationella kvinnodagen. På den stora dagen var det även Women In Tech på Folkets hus i Stockholm – Nordens största event med fokus på kvinnor inom tech- och mediasektorn. På bara fyra dagar anmälde över 4 000 personer sitt intresse på Facebook, och när biljetterna släpptes tog de slut på sju minuter. Till eventet strömmade kvinnor i alla åldrar (samt en och annan man), både studenter och yrkesaktiva, för att delta i föreläsningar och seminarier om trender inom tech-världen.

Vi på EY har ett stort engagemang i jämställdhetsfrågan och ville självklart vara med som en av medarrangörerna till evenemanget. Dessutom började EY dagen med att hålla ett föredrag för inbjudna tjejer på kontoret där vårt tema var ”Where do you want to end up?”. Områden som presenterades var bland annat karriärmöjligheter, vad vi arbetar med inom digital transformation och social media analytics. Ett perfekt tillfälle att se kontoret och lära känna oss lite bättre.

Ovan ser ni fyra riktiga power-kvinnor. Rashin Kabodvand (IAM-konsult) och Emelie Eriksson Thörnell (Information Security-konsult) från Cybercom tillsammans med representanterna från EY, Helena Törnqvist (partner på Risk Advisory i Sverige) och Aine Karlsen Roed (Partner från Risk Advisory i Norge)

Under Women In Tech fanns våra medarbetare på plats i montern för att berätta lite om hur vi jobbar med tech och it på EY. Cecilia Le Ridou som skrivit ett gästinlägg på karriärbloggen tidigare (se här!) om hennes jobb inom cyber security på EY Risk Advisory var en av de som var där. Såhär kommenterar Cecilia dagen:

”Själva mässan öppnades av ingen mindre än Cristina Stenbeck och hennes föredrag följdes av en rad entreprenörer och inspiratörer, men det som jag uppskattade främst med dagen var mötena med alla grymma tjejer som finns där ute! Jag har varit på flera mässor, men jag måste säga att det var en speciell känsla att vara med på just denna tillställning. Vidare tycker jag att det är viktigt att kompetenta tech-tjejer lyfts fram på arbetsplatser och i skolor. Jämställdhet är något som alla tjänar på, och i en bransch där kvinnor är minoritet tror jag att det finns mycket att vinna!”

Dessutom höll EY, tillsammans med Cybercom, även ett seminarium om hur ökande digitalisering påverkar bolag och individer ur ett informationssäkerhetsperspektiv.  Detta seminarium var jag faktiskt med och förberedde, och var även på plats för att se till att allt flöt på som det skulle. På en av bilderna till höger ser ni två av våra partners, Helena Törnqvist och Aina Karlsen Roed, som tillsammans med två personer från Cybercom höll dragningen. Det var stor uppslutning på seminariet och så fantastiskt kul att se alla dessa smarta kvinnor träffas på en och samma plats för att lära av varandra!

Har du funderat mer över hur jämställdhetsfrågan hanteras hos EY? Lyssna på EY:s podcast ”Pod for Parity” där EY sätter ytterligare strålkastarljus på frågan, lyfter förebilder och skapar diskussion. Läs mer här!

Vi hörs snart igen!
Stephanie


Kommentera