Hektiska dagar och post-it-lapparna flyger

Viktigt med belöningar.
I hektiska tider är det viktigt med belöningar. Om än bara en god juice.

Veckorna fullkomligt springer iväg, och även om det var några dagar efter nyår som var lugna och även om vårt arbete som analytiker inte är speciellt säsongspåverkat, är det full fart på M&A-avdelningen.

Idag tänkte jag beskriva lite hur det vardagliga arbetet kan, och har, sett ut, från vecka till vecka för mig. Jag har under de senaste veckorna varit engagerad i två ”live”-projekt, det vill säga projekt där vi har mandat från en kund att utföra vissa uppdrag, där de vanligaste är buy-side, sell-side, capital raise eller target search. Samtidigt finns det 2-3 pitchar som har behövt underhållas och slutföras för att vi ska kunna vinna nya projekt. Slutligen har jag engagerat mig i en del interna projekt där rekrytering till EY:s Summer internship har tagit upp mycket tid, men även en transaktionsrapport där jag tillsammans med två kollegor från andra affärsområden under TAS sammanfattar de största M&A-transaktionerna under q4 2016 på den svenska marknaden – håll utkik i media!

Nöjd!
Att ha det färdiga resultatet i handen är en skön känsla. Nöjd!

Det har varit som det låter. Bra tempo. Post-it-lappar har frenetiskt kluddats på och sedan ivrigt slängts i takt med att uppgifter glatt kunnat bockas av. Resultat form av rapporter eller presentationer kan ofta konkretiseras genom att skrivas ut – som här på bilden – vilket ofta leder till en tillfredställande och exalterande känsla när man hämtar ut presentationer i printer-rummet för leverans. Va fin – va kul! 🙂

Okej, tänker ni. Får du bara sitta inne och göra presentationer. Njae, ofta är analytiker med och deltar i möten med kunder. Senaste veckorna har jag träffat både private equity-investerare och ledningen för en IoT-bolag, men av försklarliga kan kan jag tyvärr inte visa bilder på dessa sammankomster. 🙂

Bildserien illustrerar således en tempofylld vecka enligt nedan.

  • Sent kvällsjobb följd av tidig morgonträning belönas med Joe-and-the-Juice-juice för extra energi!
  • Marknads- och värderingsmaterial arbetas med, slutförs och binds in. ”EY TMT Investment Banking” använder vi i TMT-gruppen som marknadsföringsmaterial när vi försöker vinna nya projekt och innehåller vårt teams CV:n och erfarenheter, genomförda transaktioner samt anpassat värderingsmaterial och diskussionsunderlag för just detta mötet.
  • Midnatt råder och tyst det är på Jakobsbergsgatan vid hemgång.
Midnatt råder
Midnatt råder.

Som jag beskrivit tidigare, är det just de omväxlande och tempofyllda dagarna och att hela tiden få möjligheten att arbeta med olika externa och interna projekt, där vi oftast agerar spindeln-i-nätet och huvudperson i projekten – som gör att M&A sticker ut. Vi måste vara breda och bra på mycket. Det skapar ett naturligt driv framåt och bidrar till att vardagar sällan är varandra lika.

Vi hörs!

/Johan


Kommentera