Vad krävs för att jobba med Cyber Security på EY?

Cecilia Le Ridou
Cecilia Le Ridou

Jag heter Cecilia Le Ridou och jobbar sedan hösten 2015 på EY:s Advisory-avdelning. Under mina snart 1,5 år här har jag hittat ett område som jag tycker är väldigt intressant, nämligen Cyber Security!

När jag började på EY var jag orolig att jag inte hade tillräckligt bra förkunskaper inom it. Med en kandidatexamen i ekonomi och en master i information systems hade jag varit och skrapat lite på den tekniska delen, men jag förstod att det fanns väldigt mycket mer att lära. Våra it-projekt handlar ofta om att förbättra effektivitet utifrån den kontext företaget verkar i samt beroende på den risk som företaget är villig att ta. Därför är it-kunskaper bara en del i arbetet med Tech. Att ha ett intresse för it-området är viktigt, men som nyanställd har du stora möjligheter att lära dig tekniska detaljer av erfarna kollegor, på utbildningar och under tiden som man arbetar med projekten. En utbildning med stort tekniskt fokus är alltså inte den enda vägen att gå om man vill jobba med Tech på EY.

Mitt första projekt inom Cyber var ett High Value Asset-uppdrag (HVA) för ett företag inom konsumentprodukter. Alla företag har informationstillgångar som är olika viktiga och hemliga, låt oss ta ett läskföretag som exempel. Där skulle troligtvis receptet på läskblandningen vara en HVA, eftersom man inte vill att det ska hamna i orätta händer. Min uppgift på uppdraget var således att identifiera vad som var viktiga HVA för just det företaget och sedan identifiera informationsflödet och tillgången till HVA. Väldigt spännande och lärorikt eftersom det gav mig möjligheten att djupdyka i företagets faktiska verksamhet för att förstå vad som var det allra viktigaste för dem!

Tycker du att detta låter intressant? På onsdag kommer jag att befinna mig på Women in Tech, där jag hoppas träffa många tjejer med samma intresse som jag. Kom fram och säg hej!

/Cecilia


En reaktion på ”Vad krävs för att jobba med Cyber Security på EY?

Kommentera