”På EY byter jag jobb flera gånger om året”

Sofia Stensson, Insourcing services, Malmö.
Sofia Stensson, Insourcing services, Malmö.

Mitt namn är Sofia Stensson och jag arbetar som konsult på EY:s avdelning Insourcing Services i Malmö. Det är ett minst sagt omväxlande arbete som ger mig fantastiska möjligheter att bygga mitt cv. Eftersom Insourcing Services är obekant för vissa tänkte jag ta tillfället i akt och berätta vad vi gör.

Våra uppdrag innebär arbete ute hos kund som en interimslösning i ekonomitjänster som kräver några års erfarenhet.  Tre exempel på roller är controller, redovisningsekonom och ekonomichef. Det jag tycker är roligt med denna typ av uppdrag är att vi intar en ”acting” roll hos kunden, det vill säga har en funktion på ekonomiavdelningen. Detta ger stora utvecklingsmöjligheter och jag får möjlighet att kontinuerligt byta jobb utan att byta arbetsgivare.

En vanlig dag spenderar jag ute hos kund. Mitt nuvarande uppdrag är som redovisningsekonom på ett företag här i Malmö och jag trivs väldigt bra! Rollen som konsult hos Insourcing innebär såklart mycket ansvar då du ensam representerar EY gentemot kunden. Det gäller att snabbt sätta sig in i kundens verksamhet samt arbetssätt för att kunna leverera med en gång.

Den vanligaste frågan jag får om min roll är om det inte är tråkigt att vara ”konsulten” och inte tillhöra företaget där man faktiskt spenderar den största delen av sin arbetstid . Jag ser det inte så utan känner mig lika hemma hos kunden som på EY och framförallt bidrar det ju till många härliga kollegor, ett större närverk (och dubbla julfester om man har tur!).

En annan stor fördel är att du får arbeta med olika typer av bolag, i olika branscher och i olika roller vilket ger dig en bredd och massor av erfarenhet. Men som alla andra på EY har du alltid tillgång till EY:s kompetens och får stöttning av övriga medarbetare i teamet. I Malmö är vi ett härligt gäng på åtta personer, alla med olika bakgrund och erfarenheter som kontinuerligt träffas för möten och aktiviteter. Det enda negativa jag egentligen kan komma på är att du tvingas lägga dubbelt så många lösenord på minnet som om du bara hade haft en arbetsplats …

Så gillar du utmaningar, mycket kundkontakt och varierade arbetsuppgifter kan jag verkligen rekommendera att du söker dig till EY:s Insourcing Services! Jag har inte ångrat mig en sekund sedan jag kom hit.


Kommentera