Talent training blev startskottet för min karriär

Talent training-gänget på EY-kontorets takterass i Malmö.
Talent training-gänget på EY-kontorets takterass i Malmö.

Talent training. Talangträning? Tränad för att bli en talang? Talanger som tränas för att bli bättre?

Det är det sistnämnda som är min bild av EY – ett stort gött gäng talanger som jobbar ihop, är duktiga men framför allt har kul ihop och värnar om varandra!

Jag ljuger om jag säger att jag inte hade någon som helst aning om vad Talent training gick ut på innan jag sökte till programmet, då hade jag ju aldrig sökt! Jag kom i kontakt med Talent training första gången våren 2015, eftersom en kompis var med. Genom att följa honom (och även se honom få ett jobb på EY tack vare Talent traning!) blev jag verkligen också lockad att ta del av den unika chans som Talent training ger.

Siffror har jag alltid tyckt var kul, det sociala har jag alltid uppskattat, variation men ändå struktur värderar jag högt – fanns det något sätt att kunna kombinera allt på? Tydligen revision!

För mig har revisionstiteln länge varit en trist titel. Jag har sett en revisor som en trist person som bara gör trista arbetsuppgifter och som ingen på företagen tycker om. Den bilden är helt skev och stämmer inte alls överens med verkligheten. Men genom bra informationsspridning från de stora byråerna, event som studentkåren och byråerna haft och samtal med företagsrepresentanter på skolan och mässor, har min bild av revisionsyrket helt ändrats. Därför kände jag att jag var tvungen att söka när   möjligheten gavs i februari 2016. Söka bör man, annars… ja, dör man det gör man inte, men man går miste om mycket! 

Processen gick till som många andra rekryteringsprocesser – först fick jag göra ett gäng onlinetester och efter att de lyckligtvis gick vägen blev jag kallad till en intervju. Kort därpå ringde de och erbjöd mig en plats på Talent training 2016. Vi blev tilldelade en varsin fadder som ringde upp oss och berättade hur allting skulle gå till. De fanns till hjälp hela tiden och var även med under uppstarten, fikor, luncher och middagar.

Upplägget för Talent training bestod av tre heldagar på kontoret i Malmö fyllda av bland annat kul och intressanta föreläsningar från revisorerna Erik och Sanna. Vi fick även jobba med verklighetsbaserade case som vi löste i team, för att sedan presentera och diskutera lösningarna med de andra deltagarna. Det bjöds på mycket kaffe, fika och mat, VIKTIGT! Vid två av tillfällena var det även middag på kvällen med TT-gänget och andra representanter från kontoret.

Under dagarna gick vi genom olika delar av hela revisionsprocessen från början till slut; vad man gör, hur man gör och varför man gör som man gör som revisor. Det var otroligt lärorikt, det gjorde att jag fick upp ögonen ännu mer för revisionsyrket, men framför allt för EY som arbetsgivare. Jag var taggad på en framtid på EY!

Tredje och sista tisdagen, i samband med en avslutning på takterrassen, fick vi alla skriva ner vilket/vilka kontor man helst skulle vilja jobba på om man ville fortsätta inom EY efter Talent training. Jag var sugen på en ny stad och sökte därför till Göteborg. Kort därpå blev jag uppringd och de frågade om jag ville gå vidare till en slutintervju på kontoret i Göteborg. Sagt och gjort, det blev en kort vända upp till Göteborg där jag fick träffa två supertrevliga tjejer. I mitten av sommaren skrev vi papper och nu i augusti flyttar jag från Lund. Supertaggad på en ny stad, nytt jobb och ett helt nytt kapitel i livet.

EY och Göteborg – vi ses i augusti!

/Danielle Bengtsson, Talent training-deltagare 2016

Mer information och länk till annonserna för Talent training 2017 hittar du här.


Kommentera