Entreprenörskap och mingel i Blå hallen

Johan Löf från RaySearch Laboratories, en mycket värdig vinnare av den svenska finalen i EY Entrepreneur of the Year.
Johan Löf från RaySearch Laboratories, en mycket värdig vinnare av den svenska finalen i EY Entrepreneur Of The Year.

Hej, Stephanie här! I november berättade jag om en festlig kväll på EY Entrepreneur Of The Years regionsfinal i Stockholm. Nu var det äntligen dags för den nationella finalen, där finalisterna från varje region samlas och en vinnare koras. Den lycklige vinnaren av denna utmärkelse får inte bara äran av att vara utsedd till Sveriges främsta entreprenör, utan även åka till Monte Carlo i juni för att tävla med nationella vinnare från hela världen! EY arrangerar nämligen detta evenemang i drygt 60 länder.

Konferenciererna Ola Lauritzson och Isabella Löwengrip tillsammans med EY:s styrelseordförande Jonas Svensson.
Konferenciererna Ola Lauritzson och Isabella Löwengrip tillsammans med EY:s styrelseordförande Jonas Svensson.

Årets svenska vinnare är ingen mindre än Johan Löf, som även vann när jag var på regionsfinalen i Stockholm. Johan Löf startade strålbehandlingsföretaget RaySearch Laboratories AB år 2000. Bolagets teknik RayStation gör det möjligt att analysera en tumör och omkringliggande frisk vävnad för att räkna ut hur en optimal strålbehandling ska se ut för den enskilda cancerpatienten. Stort grattis till dig Johan, och tack för ett fantastiskt viktigt arbete!

Nu till kvällen. Finalen hölls ingenstans mindre än i Blå hallen i Stockholms stadshus. Tänk er vad häftigt det var att få mingla med några av Sveriges största namn inom näringslivet och alla inspirerande entreprenörer, på Stadshuset av alla ställen. Mäktigt! Kvällen började med att vi fick gå in på röda matten framför ett upplyst Stadshus och hänga av oss våra kappor.  Väl inne togs vi emot av trevlig personal som visade oss vägen till gyllene salen, där vi minglade med alla deltagare innan middagen. Nu börjar ni kanske fundera över varför jag skriver ”vi”. (Har hon blivit galen eller?)  Jo, jag var nämligen på plats med en annan av Karriärbloggens skribenter, nämligen den eminenta Karolina Hägg, som kommer att fortsätta beskriva kvällen från sitt perspektiv nedan!

Här är vi, Karolina och Stephanie.
Här är vi, Karolina och Stephanie.

Tack Stephanie, jag ställer mig helt bakom din målande beskrivning! För mig var det debut i Blå hallen och för alla som någon gång sett när pristagare, övriga gäster och servitörer skrider nedför trappan vill jag nu ge lite inside information. Trappstegen var låga och långa, trappan var helt klart byggd för en mini-människa (två steg) alternativt
maxi-människa (ett steg).

För en medelsvensson gällde det att hålla klackarna på rätt köl genom att ha tungan rätt i mun. Lyckligtvis var det ingen som valde att ta en snabb och olycklig färd nedför trappan och när samtliga 700 gäster intagit sina platser och hälsat på bordsgrannar gjorde kvällens konferencierer entré, inga mindre än Ola Lauritzson och Isabella Löwengrip.

På plats under kvällen fanns förutom entreprenörer även andra tunga representanter från näringslivet och självklart även EY. Några som också är värda en eloge är den köks-, servis- och övrig personal som bidrog till att kvällen blev så lyckad!

Blå hallen var dukad till fest.
Blå hallen var dukad till fest.

Utöver årets entreprenör delades även andra priser ut, bland annat till årets kvinnliga respektive manliga stjärnskott. Vid otaliga tillfällen slogs jag av tanken på hur imponerande, modiga och driftiga entreprenörer är. Gällande tävlingen kan tilläggas att företagen Klarna och Netonnet vunnit den svenska finalen tidigare år och att grundaren till det klockrena företagen Daniel Wellington blev årets manliga stjärnskott i fjol! Då Sverige är ett så bördigt land vad gäller just entreprenörskap kan jag inte annat än, av denna anledning, bli stolt över att vara svensk.

Nu håller vi tummarna för att Johan Löf och RaySearch sopar banan i Monte Carlo och visar att när det kommer till entreprenörskap så är Sverige helt enkelt: simply the best!

Allt gott från oss!
Stephanie & Karolina

Läs gärna mer om EY Entrepreneur Of The Year på EY:s webbplats och på Isabella Löwengrips blogg.


Kommentera