Därför är EY Nordens mest attraktiva arbetsgivare

Att vara nybörjare är en bra sak.
EY är ett bra ställe att börja karriären på.

Hur är det egentligen att jobba på det företag som ekonomistudenter i Norden rankar högst när det gäller populära arbetsgivare? Jo tack, rätt bra!

EY toppar alltså den av Universum framtagna listan: ”Most Attractive Employers Nordic 2016”, där ekonomistudenter i Norden rankar sina drömarbetsgivare. Nästan 40 000 universitets- och högskolestudenter har röstat i undersökningen. Att många röstar på EY beror såklart på mycket: den branschen som vi verkar i, utvecklingen inom företaget, arbetsmiljön, och utvecklingsmöjligheterna för personalen, för att bara nämna några saker. Jag tror också att det beror på hur vi lyckas nå ut till studenter på olika arbetsmarknadsmässor runtom i landet.

Det var på den vägen som jag själv blev intresserad av att söka mig till EY. Innan jag besökte min första arbetsmarknadsmässa på universitetet visste jag inte mer än att EY var en av de större revisionsbyråerna i Sverige. Men efter att jag pratat en stund med en av EY:s representanter (min nuvarande chef) på mässan, fick jag reda på alla de möjligheter som finns för medarbetarna på företaget. Jag tror därför att en av EY:s starkaste sidor när det gäller att attrahera studenter är att tidigt i deras studieliv presentera företaget och dessa bredd samt uppdatera sig om vad studenter faktiskt efterfrågar i sina framtida karriärer.

Arbetsmarknadsmässorna som universitetet anordnar är gyllene tillfällen att kortfattat beskriva vad du vill få ut av din karriär och även få reda på hur du kan nå dit. Under din studietid kommer du att träffa massor med företag och det kan därför vara svårt att veta vilket företag som passar dina önskemål bäst. På alla de arbetsmarknadsmässor som jag har besökt under min studietid, har representanterna för EY vunnit mitt intresse år efter år genom att synas, vara professionella samt väldigt trevliga.

Jag frågade även en kollega om vad hon tror är anledningen till att EY är en så attraktiv arbetsgivare bland studenter:

”Min första spontana tanke är att studenterna ser hur kul vi har tillsammans ute på mässorna, vilket reflekterar att vi tycker om varandras sällskap väldigt mycket. Sedan är givetvis faktorer som att det är en mycket utvecklande och utmanande arbetsplats attraktivt. Vi är ett kunskapshus där möjligheter och vägar är väldigt många, därför tror jag studenter ser det som spännande att bli en del av oss på EY.”
Rebecca Johansson, studentansvarig Göteborg.

Vill du testa på olika arbetsområden, kanske söka en utlandsvistelse längre fram men ändå få utrymme för att göra världen till en bättre plats genom volontärarbete? Då är EY platsen för dig!

Läs mer om undersökningen här:

http://universumglobal.com/se/2016/05/nordens-mest-attraktiva-arbetsgivare-microsoft-ey-och-google-vinner-kampen-om-de-nordiska-studenterna/

 


Kommentera