Högsäsong, löpträning och nya kollegor

Min avdelning laddar upp för julfesten.
Min avdelning laddar upp för julfesten.

Jag är relativt säker på att jag talar för flera av mina nyanställda kollegor när jag säger ÄNTLIGEN! I och med det nya årets början lämnar vi även ett gammalt bakom oss. År 2016 är förbi och det är därmed dags för bokslutsrevision, att se över räkenskapsåret 2016 för att säkerställa att företagen slutligen lämnar en rättvisande bild till allmänhet och intressenter i sina årsredovisningar.

Dagarna är intensiva och innehållsrika och det känns otroligt hur mycket man kan hinna med på en dag. Jag vill inte framstå som bekräftelsetörstande men som ny har det ibland varit svårt att se hur min del av arbetet faktiskt gör skillnad. Nu förstår jag det däremot. Det är tydligt att alla delar behövs för att allt ska kunna gå i mål. Oavsett på vilken nivå, hur lång erfarenhet och hur mycket kunskap man besitter så krävs det att samtliga arbetsuppgifter slutförs för att teamet ska lyckas, tillsammans. Vikten av det löpande arbetet under året blir nu ännu mer tydlig och det är kul att nu träffa kunder igen. Jag är inte längre ny i kundernas ögon, jag har ju varit med förr!

På tal om att gå i mål, jag och några kollegor har satt upp som mål att springa Göteborgsvarvet i vår. Det är ett härligt halvmaraton som går av stapeln i maj månad. Träningen börjar i morgon och loppet går om fyra månader. Eftersom vi befinner oss i högsäsong på jobbet så kan det vara bra med ett tydligt mål. Jag tänker att i och med att jag skriver det här, blir det extra svårt för oss att backa ur. Allra helst eftersom jag inte har befogenhet att radera inlägg här i bloggen …

Jag, Magdalena & Ebba, på väg hem till kontoret från kund.
Jag, Magdalena & Ebba, på väg hem till kontoret från kund.

Som sagt, det råder nu högsäsong. Tiden, som jag reflekterat över i tidigare inlägg, är inte en oändlig resurs. Det gäller att prioritera och faktum är att trots att jag är en del av ett team på uppdragen så är det helt upp till mig själv vad jag gör av tiden – det är mitt ansvar. Självklart finns det även tid till aktiviteter utöver arbetet – det gäller bara att planera. Så för att återkoppla till målet med Göteborgsvarvet, tid att träna kommer finnas – om tillräcklig vilja finns för att strukturera tiden!

Inom revision finns möjlighet till anställning med start såväl vår som höst. Och den här veckan har jag inte varit nyast i teamet hos kund. Det nya året innebar nämligen att vår avdelning fick tillskott av fem nyanställda personer. De som börjar på våren får helt klart en rivstart, en av de nya hjärnorna/stjärnorna på avdelningen var med på mitt uppdrag denna vecka. Jag lyckades fånga vår hemfärd i taxin på bild. Av bilden att döma ser första veckan på EY inte ut att avskräcka från fortsatt arbete!

Att det är högsäsong innebär dock inte att tiden är knapp för frågor. Har du någon fundering så tveka inte att höra av dig till mig eller någon annan av mina bloggande kollegor! 🙂

Det här inlägget är det första på länge för mig och även om det finns mycket jag skulle kunna berätta så vill jag inte upprätta en redovisning över vad som skett sedan sist, jag vill berätta ställningen just nu. Känner du dig nyfiken på vad som hänt sedan sist kan du kika in på EY:s Instagramkonto. Jag fick nämligen i uppgift att dela min vardag i bilder under några dagar i december. Under den tiden hade kontoret bland annat en lyckad julfest, där det visade sig att min avdelning inte bara är trevlig, den är även EY i Sveriges mest dansanta!

Hälsningar från Karolina


Kommentera