Raketstart på karriären? Spot on!

Ett glatt gäng konsulter under en av våra Spot on-träffar.
Ett glatt gäng konsulter under en av våra Spot on-träffar.

Som nyanställd juniorkonsult inom EY:s  affärsområde Advisory blir du väl omhändertagen. Du blir nämligen en del av ”Spot on”. Det är ett program som löper under de första två åren på EY. Spot on hjälper alla oss nya managementkonsulter att snabbt kicka igång våra professionella karriärer

Spot on innehåller flera delar. Du får utbildning, blir coachad, får hjälp att skapa en plattform för nätverkande, och kan skapa samhörighet med andra Spot on-medlemmar. Du får också möjlighet att prova på uppdrag utanför ditt eget arbetsområde, får delta i offertarbeten och har möjlighet att utföra interna uppdrag av olika karaktär. Spot on-nätverket fungerar som ett bollplank och du tränas i att både ge och få konstruktiv feedback. Målet är att ge dig bästa möjliga förutsättningar för att kliva in i rollen som senior managementkonsult, med mer ansvar och där projektledning är en större del.

Med detta som grund tänkte jag berätta lite om min egen väg i Spot on. Under de första tio dagarna i Toledo i augusti (som jag berättat om i detta inlägg), samt vid några tillfällen under hösten har jag fått möjligheten att gå interna utbildningar. Jag har utvecklat mina kunskaper i PowerPoint och Excel, har blivit bättre på att hålla muntliga presentationer och att kartlägga processer. I möten med andra Spot on-medlemmar har jag diskuterat sådant som hur man ber om feedback på ett effektivt sätt, eller hur man möter olika typer av utmaningar i arbetet. Däremot har jag haft fullt upp med kundrelaterade projekt under hösten och har inte kunnat ta mig an några större interna uppdrag, något som förändras nu då jag under våren kommer att utföra två interna uppdrag och även få en intern roll, vilket ska bli riktigt kul!

De två interna uppdrag jag kommer utföra handlar om att utveckla ett utbildningskoncept för medarbetare på It revision, samt att anordna och planera träffar för alla medlemmar i Spot on i Sverige. Det är två uppdrag som jag tror jag kommer lära mig mycket av då jag får chansen att själv ta mycket ansvar för planering, koordination och struktur.

Vidare kommer jag att få en intern roll i slutet av våren som just nu hemlig – men oroa er inte, det kommer inte undgå er vad det handlar om :-). Jag hoppas att det här gav dig en liten inblick i hur det interna arbetet ser ut för oss konsulter på EY. Om du skulle ha några frågor, tveka inte att ställa dem i kommentarsfältet nedan.

Vi hörs!

XOXO, Stephanie

 

.


Kommentera