Festligheter och ledigheter

df
EY:s julfest på Valand i centrala Göteborg.

När vi nu är i juletider laddar många på kontoret för en välbehövlig ledighet med en chans att riktigt vila upp sig ordentligt inför revisorernas högsäsong som närmar sig med stormsteg. 2016 har verkligen gått fort och det känns på ett sätt som att jag började på EY igår, samtidigt som det känns som ett helt år sedan. Det har varit en omtumlande tid med ny kunskap, nya tidsperspektiv och nya bekantskaper i form av nya kollegor. Det sista har framförallt visat sig i den julfestplanering som vi nyanställda från samtliga affärsområden på kontoret har ägnat oss åt sedan starten av september. Jag spinner alltså vidare på fortsättningen av Arvids senaste inlägg.

Årets julfest ägde rum i mitten av december i en av Valands festvåningar i centrala Göteborg och cirka 190 kollegor var anmälda. Kvällen startade med lite mingel, vilket sedan gick över i en trerätters middag, där vi nyanställda stod för underhållningen. Bland annat bjöd vi på egenkomponerad sång, dans, en quiz och en film, och allt material var kopplat till vårt tema för kvällen: skolan. Vi själva hade en gemensam outfit som inspirerats av en skoluniform med en jultwist (en spelande julslips). Jämförelsen mellan att vara ny i klassen och att vara ny på jobbet, och framförallt på det nya kontoret, ledde till många skratt och igenkänning från publiken. Sammanlagt var vi ca 26 nya, som alla bidrog med material i olika planeringsgrupper och sedan deltog i framförandet av detta på scenen. Två av oss agerade toastmasters och presenterade de olika delarna och ansvarade för att hålla ihop kvällen enligt schemat. Överlag måste jag säga att det blev en extremt lyckad kväll och att det verkligen uppskattades av kollegorna. Efter att vi var klara fick vi också njuta av kvällen och skåla för en extremt lyckad tillställning. Det roligaste och mest värdefulla, måste jag ändå säga, har varit att lära känna alla planeringsdeltagare från andra affärsområden, vilket jag troligen inte hade gjort annars. Bortsett från julfestplaneringen har vi inte haft några gemensamma uppdrag eller kurser sedan Toledo, under vår andra arbetsvecka. Även om det har tagit en hel del tid, så har vi tillsammans gjort julfesten till en rolig uppgift med övningskvällar, middagar och pubquiz där vi har lärt känna varandra bättre.

Detta är verkligen en del av EY som jag gärna lyfter fram; att det satsas mycket på nätverkande och att du ska trivas på arbetsplatsen. Det har verkligen varit en bra kombination av sociala aktiviteter på och utanför jobbet, som jag som ny särskilt uppskattar. Att trivas på jobbet är helt enkelt att trivas med dina kollegor.

Jag vill med detta önska dig en god jul!


Kommentera