Young Tax Professional of the Year: ”En oerhört rolig dag!”

Eleonora Strandh
Eleonora Strandh

Jag ser mig inte som någon tävlingsmänniska och var inte med i något juristmästerskap eller liknande när jag läste på universitetet. Så jag hade verkligen inga planer på att söka till Young Tax Professional of the Year (YTPY) under min sjunde termin på juristprogrammet, när två representanter från EY kom förbi under en föreläsning och berättade om tävlingen.

Efter att ha blivit övertalad sökte jag ändå och lyckades komma med i finalen, och det har jag inte ångrat en sekund sedan dess. YTPY gav mig som student en så himla bra möjlighet att få en inblick i och känsla för EY som arbetsgivare. Tävlingen ger även EY en möjlighet att visa dig vad de kan erbjuda, och visa prov på den härliga stämning vi faktiskt har här på jobbet. Du får testa dina kunskaper i skatterätt och engelska, men framförallt är det en oerhört rolig dag då du träffar studenter från hela Sverige, repytp-insta1080x1080resentanter från näringslivet och partners från EY. Många av mina kollegor på kontoret har fått jobb via tävlingen, och bland dem finns både de som kom på en ”pallplats” och de som inte gjorde det.

För min del har YTPY varit bra på många sätt. Dels kändes det självklart tryggt att få ett jobb innan jag hade pluggat färdigt, dels har jag byggt ett stort nätverk med hjälp av tävlingen. I samband med den internationella finalen träffade jag finalister från 28 länder, och efter tre år har jag fortfarande kontakt med de flesta.

Jag tycker att du ska söka till YTPY 2017, det är en fantastisk möjlighet. Här kan du hitta mer information och kan ansöka.

Hälsningar

Eleonora Strandh, skattekonsult på EY och deltagare i YTPY 2013


Kommentera