Summer internship ledde till jobbet på EY

dfg
Caroline och jag ansvarar tillsammans för Summer internship. Fråga oss om du är nyfiken på något!

Idag tänkte jag berätta lite om sommaren 2015. Det var en riktigt bra sommar. Det var fint väder (vill jag minnas) och jag hade precis tagit examen. Sommarlov? Nej. Däremot fick jag chansen att hoppa på EY:s populära Summer internship! Jag blev otroligt glad när samtalet från ett okänt svenskt nummer kom till biblioteket på Copenhagen Business School där näsan var så långt ner i någon tegelstensbok att de runt mig nog undrade om jag sov eller ej. Det gjorde jag inte, och Sara Tranarp som ringde och berättade för mig att jag fått en plats gjorde mig superglad. Det gjorde hela sommaren! Det var en väldigt lärorik åtta-veckorsperiod och internshipet har en stor del i varför jag idag sitter här och bloggar. Eller jag menar jobbar med M&A. Nu, efter att ha jobbat i snart ett år, är jag dessutom ansvarig för ansökningsprocessen till 2017 års Summer internship, tillsammans med eminenta Caroline Lundström från Advisory services, som gick programmet under sommaren 2014. Som du märker kan internshipet vara en mycket bra väg in till EY.

Kok-konst på hög nivå.
Kok-konst på hög nivå.

Du får möjlighet att testa på konsultyrket på både Advisory services och Transaction advisory services, eftersom programmet är uppbyggt så att man spenderar fyra veckor med respektive affärsområde. Väl på plats får man testa olika avdelningar, lite beroende på vilket projekt som behöver en arbetsinsats, och du som intern kan verkligen få bidra och prova på yrket, på riktigt! Själv hoppade jag runt mellan Outsourcing och Performance Improvement på Advisory, och Lead Advisory (M&A) och Valuation & Business Modelling på TAS. Även om jag redan från början hade en bild av att TAS skulle passa mig bäst så var det roligt att få testa på ett större spektra av konsultyrket.

Vi var fem interns under 2015. Samtliga fick jobberbjudande efter avslutat program. Tre av oss valde tillslut att börja hos EY i Stockholm, och en i Oslo faktiskt. Enligt vad vintervindarna längs charmiga Jakobsbergsgatan (där EY:s kontor i Stockholm ligger) viskar, kommer fem av fem interns från 2016 års program att börja till nästa höst också. Är inte det fantastiskt?! Som ni märker gör jag lite reklam här. Men internshipet lever faktiskt upp till sitt goda rykte.

sdf
Matlagning och corporate finance, en fantastisk kombination.

Ansökningsprocessen är nu igång sedan någon vecka och vi (Caroline och jag) har fått in riktigt många ansökningar och frågor redan. Är du på jakt efter ett härligt internship där man är ett gott gäng som hittar på massa bra aktiviteter samtidigt som man får jobba med inspirerande personer på EY? Där du får en god inblick i vad konsultyrket innebär och kan testa på både management consulting och corporate finance?! Läs då gärna mer här eller hör av dig till Caroline och mig på summerinternship@se.ey.com. Vi svarar gärna på frågor om hur det är att jobba på EY, ansäkningsprocessen eller något annat.

Till sist: Häromdagen arrangerade vi på TAS ett event för studenter. Och inte vilket event som helst utan den nyskapande kombinationen ”laga-fyrarätters-och-snacka-finans”. Den kände du inte till! Vi bjöd in ett 20-tal studenter som fått ansöka med cv och personligt brev, inte om sina matlagningskunskaper i första hand utan självklart för syftet – framtida rekryteringar. Det är alltid kul att träffa duktiga studenter som är sugna på att lära sig mer om EY, TAS och våra sub-service lines. Som ni ser på bilderna blev även resultatet lyckat!

Ha en go’ vecka!

/Johan


Kommentera